Subscribe Twitter Twitter

14 Kasım 2009

Son 8 Bilet


Yerküre üzerinde bir sürü futbol manyağı var ve hepimiz her hafta bir sürü maçı ya canlı ya da geniş özet halinde izliyoruz. Bazıları canımızı sıkıyor geçiyoruz; ama hepimizin hiç of çekmeden izlediği, TV başından kalkmak istemediği turnuvalar var: Dünya Kupası ve Avrupa Kupası. Hangisinin daha çekişmeli ve zevkli olduğu tartışılır da, Dünya Kupası hem tarihi hem de çeşitliliği açısından her zaman bir adım öncedir bana göre.

Ön elemelerde tüm dünyadan 23 ülke turnuvaya katılma hakkını kazandı şimdiye kadar. Ev sahibi Güney Afrika'yı saymazsak bugün Afrika'dan 3, çarşamba itibariyle de Avrupa ve G. Amerika'dan toplam 5 ülke daha bileti cebine koyacak. Katılma hakkı kazanan ülkeleri saymaya gerek yok, zaten tüm spor sitelerinde var. Bu arada hemen az önce Yeni Zelanda, Bahreyn'i eleyerek kupaya katılma hakkı kazandı.

Katılamadığımız Play-off'lara değinelim biraz da. Aşağıda koyuyla yazdığım ekiplerin turu geçeceğini düşünüyorum:

Rusya - Slovenya
Yunanistan - Ukrayna
İrlanda - Fransa
Portekiz - Bosna Hersek
Kosta Rika - Uruguay


Daha renkli bir turnuva olması açısından bu takımlar aynı zamanda gönlümden geçenler, İrlanda hariç... Fransa'yı geçip finallere dahil olmalarını isterdim ama imkansız olmasa da zor gibi gözüküyor. Bu arada Bosna da kusura bakmasın! Ne olursa olsun Ronaldo'lu bir Portekiz, böyle bir turnuvanın olmazsa olmazı.

Son olarak Afrika'da son grup maçları oynanıyor bugün. Gana ve Fildişi zaten finalleri garantilemişti. Kalan 3 gruptan Kamerun, Gabon, Tunus, Nijerya, Cezayir ve Mısır'dan üçü sevinen taraf olacak. Aralarından sadece Kamerun'u görmek isterim, diğerlerinden hangisi gelirse bana hava hoş.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...