Subscribe Twitter Twitter

3 Kasım 2009

Beşiktaş 0-3 Wolfsburg


Tahminlerim arasında bir galibiyet şansı azdı bizimkiler için ama bu kadarını da beklemiyordum. Kısaca ön plana çıkanları değerlendirmek gerekirse, Ernst'in takım için önemi bir kez daha anlaşılmış oldu. Orta sahaya ve takım geneline olağanüstü değer katan bir oyuncu. Wolfsburg'ta da bugün mükemmel oynayan ve takımına iki yönlü katkıda bulunabilen bir Misimovic olunca orta saha hakimiyetini tamamıyla rakibe kaptırdı Beşiktaş. Hatta 26. dakika itibariyle tam %100'lük bir pas yüzdesiyle oynuyordu Wolfsurg; yani Beşiktaş orta sahasının dirençsizliği o dakikada belli etmişti kendini. Kanatlar her zaman olduğu gibi etkisiz, bekler de yine her zamanki gibi hücuma desteksizdi. Tabii bu noktada Wolfsburg'un etkili takım savunmasını ve alan paylaşımını da göz ardı etmemek gerek. Zaten formsuz olan hücum oyuncularımızı iyice etkisiz kıldılar bu sayede.

İlk golde Misimovic'in neredeyse 3-4 metre etrafında hiçbir Beşiktaşlı yoktu. Çok rahat bir şekilde uzaktan güzel bir şut attı Bosnalı ve başarılı oldu. İkinci gol ise tam saçmalık. İlk pozisyondan sonra Hakan'ın yerinde kalması gerekirdi. Bu dakikada oyun zaten bitti; takım motivasyonu sıfırlandı, taraftar yine (haklı olarak) yönetime yüklendi ve üçüncü gol geldi.

Olumlu bir nokta; Fink'in performansı arttıkça takımı daha iyi etkileyecek gibi geldi bana. Atağa verdiği destekle takımın ağırlık noktasını zaman zaman ileri taşıyabildi. Ernst ile birlikte çok daha dirençli, dengeli ve çift yönlü bir BJK orta sahası oluşturacakları kesin.

Günün diğer ilgi çekici sonuçlarına gelince... Man. Utd. evinde CSKA'dan zar zor 1 puan kurtarabildi. Bordeaux Bayern'i Almanya'da da geçti ve 2 maçta puan koklatmadı. Fransız ekip geçen seneki performansının da üstüne koydu bu sezon. Grupta 10 puanla lider durumdalar. Marsilya Zürih'i topa tuttu; 6-1. Bir sonraki maçta Milan deplasmanına gidiyorlar, grubun gidişatını belirleyen çok önemli bir 90 dakika olacak. Milano'da ise devler yenişemedi. Bu grup çok enteresan oldu. Zürih sonuncu olur da, ilk üç nasıl sıralanırsa sıralansın şaşırmayacağım. Son olarak olaylı maçta Chelsea A. Madrid'e kaybetmedi ve Porto'yla birlikte 2. turu garantiledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...