Subscribe Twitter Twitter

1 Kasım 2009

Muhsin Ertuğral


"Devre arasındaki çirkinliklerin artık bitmesi gerek. Hakemi eleştirecek bir nokta yok, kalecimiz topu elinde fazla uzun tuttu. Bu tür hareketler bundan sonra takımda olmayacak."

Bu sözler bugünkü GS maçı sonrasında Sivasspor teknik direktörü Muhsin Ertuğral'ın ağzından çıktı. Sivas'a imzayı attığında sadece adı bana biraz tanıdık geliyordu, o kadar. Daha fazlasını bilmiyordum. Birkaç ufak araştırmayla özellikle Güney Afrika'da birçok takım çalıştırdığını ve başarılı olup saygı kazandığını, Kongo Milli Takım teknik direktörlüğü yaptığını, Avusturya ve Mısır'da görev yaptığını öğrendik. Futbol dünyasında ağırlığı olan ülkeler değil tabii bunlar ama belli ki Ertuğral'a sağlam bir karakter oluşturmada yardımcı olmuşlar. İlk kez bugün dinleyebildim kendisini ve farklı olduğunu görmek zor olmadı. Özellikle de "Türk teknik direktörlerine şans verilmiyor, ah bir verilse..." demekten fazlasını ortaya koyamayan Yılmaz Vural ve türevlerinin arasında gayet farklı duruyor.

Bu arada umarım aşağıdaki gibi etkileşimlerde daha fazla bulunmuştur da böylece Türkiye gerçekten vizyon sahibi karakterli bir teknik direktör daha görür. Hem de "fırsat verilmeyen (!) bir Türk teknik direktör..."

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...