Subscribe Twitter Twitter

5 Kasım 2009

Arsenal Kimin Olacak?

İyiden iyiye endüstriyelleşmiş Ada futbolunda son kale de yıkılmak üzere. Roman Abramovich'in başlattığı "moda"nın ardından Manchester United Malcolm Glazer'ın, Liverpool da Gillett&Hicks ikilisinin himayesi altına girmişti. Arsenal'in de bu akıma çok uzun süre dayanmasını düşünmüyordu sanırım hiç kimse.

Arsenal'in sahibi olmak için yarışan üç aday var. Birincisi, son bir yılda yaptığı üst üste alımlarla bu yarışta en iddialı duruma gelen Amerikalı iş adamı ve Arsenal Yönetim Kurulu Üyesi Stanley Kroenke. Resimde görülen soldaki bıyıklı amcadır kendisi. Yaklaşık 1 yıl önce hisslerdeki payı %12'lerdeydi, ancak son yatırımlarıyla beraber bu rakam tam %29,6'ya çıktı. İngiltere borsasında kurallar gereği hisselerin %29,9'una ulaşan kişi/kurum, kalan hisseleri de satın almak için teklifte bulunmak zorunda kalıyor (muhtemelen tekelleşmeyi engellemek adına bir kanun). Kroenke'nin hedefinin de bu olduğu açık; hisselerin tamamını almak için parası varsa da, ki zaten vardır, bu noktadan sonra işin peşini bırakmaz.

Hisse çoğunluğu açısından Kroenke'yi takip eden kişi ise %25 civarındaki payıyla Rus iş adamı Alisher Usmanov. O da son zamanlarda Amerikalı'nın hamleleri karşısında sessiz kaldı, halbuki geçtiğimiz yıla kadar bu yarışta en çok adı geçen kişiydi. Üçüncü yarışçı ise artık pek de hevesli olmayan ve %16 civarında payı bulunan Lady Nina Bracewell-Smith.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...