Subscribe Twitter Twitter

26 Kasım 2009

Devler Ligi'nde Beşiktaş


Şampiyonlar Ligi'ne tarihi boyunca 5 defa katılma başarısı gösterdi Beşiktaş. Bazılarında fiyasko sonuçlar alınsa da ilginçtir ki her defasında illaki bir büyük kulübe karşı zafer kazanıldı. 1997/98 sezonundaki ilk katılımda İnönü'de Paris St. Germain'e karşı alınan 3-1'lik galibiyet bunlardan ilkiydi. Bu sezon Göteborg'u arkada bırakarak 3. olmuştu Beşiktaş. 2000/01 sezonundaki ikinci Şampiyonlar Ligi macerası aynı zamanda en çalkantılı olanı. İlk maçta Milan'a İtalya'da 4-1 yenilmek ne kadar normalse, ardından Barcelona'ya İstanbul'da 3 atmak o kadar anormaldi bizim için. Daha da sıra dışı olanı ise bir sonraki maçta Leeds'ten 6 gol yemekti, ki 7 yıl sonra bundan bile kötüsünü göreceğimizi bilemiyorduk! Neyse, 6 maçta atılan 4 gol ve yenen 17 gol ile grup sonuncusu olduk en nihayetinde.


III. Avrupa seferimiz en başarılı olandı. 2003/04 sezonundaki turnuvada en akıllarda kalan maç şüphesiz Stamford Bridge'deki 2-0'lık Chelsea galibiyetiydi. Son maçta tam 2. tura çıkmak üzereyken S. Prag'ın Lazio'ya son dakika golü tüm hayallerimizi yıkmış ve 3. sıraya yerleşerek UEFA Kupası'na katılmakla yetinmiştik.


2 sezon önceki grubumuzda bu sefer Liverpool vardı. Siyahla beyazın en net görüldüğü karşılaşmaları gördük orada. İngilizleri sahamızda 2-1 yenerken gözlerimiz dolu halde ne kadar eğlendiysek (Çarşı da sağ olsun tabii), birkaç hafta sonraki Anfield Road ziyaretinde bir o kadar da karın ağrısı çektik. Sonuçta 8-0'lık rekor mağlubiyete rağmen son maçta Porto'yu deplasmanda yenebilseydik gruptan bile çıkabiliyorduk, olmadı.


Ve bugün... Avrupa'nın en prestijli turnuvasına 5. katılışımızda CV'mize bir de Manchester United galibiyeti eklemiş olduk, hem de Old Trafford'ta. Son maçta CSKA'yı da geçip bu zaferi anlamlandırabilmek dileğiyle...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...