Subscribe Twitter Twitter

26 Aralık 2010

Ya Tevez Futbolu Sevseydi?


Dünya üzerinde mesleğini artık pek de sevmediği halde onu Tevez kadar iyi yapan herhangi biri daha var mıdır? Futboldan sıkıldığını ve erken bir jübilenin sürpriz sayılmayacağını az  söylemedi Tevez. Hadi bırakmasa da en azından memleketine döneceğini çok kez açıkça dile getirdi. Kendine göre sebepleri var tabii. Her şeyden önce Avrupa'ya uyum sağlamak her zaman zor oldu onun için, ki bu bir sürü Güney Amerikalı'nın başına gelen durum. İngiltere'ymiş Almanya'ymış fark etmiyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de oynasalar düzen yaramıyor işte adamlara n'apsınlar, havası suyu bambaşka... Kendi toprağını insanını özlüyor adam. Onun da kızları ve ailesinin bir kısmı Arjantin'de işte. Üstelik şubat ayında doğan kızı prematüre olarak dünyaya geldi.

Tevez gibi adamlar Avrupa'ya gelecekse Portekiz veya İspanya'dan başlamalı bence. Arjantin ile azımsanmayacak kadar benzer kültürel özellikleri var ne de olsa. Mascherano'nun da Liverpool ile hiçbir problemi yokken İspanya'ya kaçması bu sebepten. Tevez de Avrupa'ya ayak bastığında 22 yaşındaydı ama Arjantin'in tersine kıtanın belki de en oturmuş ve muhafazakar ülkesine denk geldi. Sürekli serin ve yağmurlu hava, gri bulutlar, nispeten soğukkanlı insanlar... Hayat bir şekilde ağır aktı Tevez için. Tam olarak onun yerine koyamam kendimi ama ben İstanbul'dan kalkıp Japonya'ya yerleşsem benzer durum olurdu herhalde.

İşte Tevez'in kariyeri aslında bunlara rağmen ilerledi. Bugün M. City ile çıktığı 52. lig maçında 35. golünü kaydetti. Öncesinde M. United adına eşi bulunmaz bir rotasyon parçasıydı, ki o gittikten sonra yokluğu fazlasıyla hissedildi. Ondan önce West Ham'ı son maçta kümede tutuşunu ve Corinthians'ı Brezilya'nın zirvesine taşımasını da unutmayalım. Tüm bunlar, Tevez gibi bir süperstarı doyurmaya yetmez ama türlü sebeplerden dolayı futboldan sıkılan bir adam için fazla sanki.

Yazının başlığına dönecek olursak, sahi, ya Tevez futbolu halen sevseydi ne olacaktı?

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...