Subscribe Twitter Twitter

23 Aralık 2010

10 Yıl Önceki Çocuk


Beşiktaş’ın Porto ile 3 sezon önce İnönü’de oynadığı Şampiyonlar Ligi maçı, rakip takımın yıldızı olan Quaresma’nın o tribünlere ısınmasına yetmişti. Şimdilerde tribünler ona, o da tribünlere aşık. 2000/01 sezonundaki 3-0’lık efsane Barcelona galibiyeti de İnönü’deydi. Bu sefer rakibin kadrosunda yine bir Portekizli olan, ama henüz yıldızı tam parlamamış 21 yaşındaki bir genç vardı. İlk 11’de başladığı maçta 76 dakika sahada kaldı. Yerini Zenden’e bırakırken durum 1-0’dı. O kulübedeki yerine henüz oturduğu anda Ahmet Dursun, Barça kalecisi Dutruel’in üzerinden aşırdığı topu ikinci kez ağlarla buluşturuyordu. 12 dakika sonra da Pascal Nouma skoru belirliyordu. O gece oyundan çıkan 21 yaşındaki ‘çocuk’, sezon sonunda kendi futboluna sınıf atlatacağı Benfica’nın yolunu tutacaktı. Ardından 27 yaşında, olgunluk çağına yeni girdiği zamanlarda Atletico Madrid… Üstelik bu sürecin önemli kısmında Portekiz’in değişmezlerinden olmayı başaracaktı.

Olgunluk çağının son demlerini tadarken, 10 yıl önce sahadan 3-0’lık şok bir mağlubiyetle ayrıldığı stada geri dönüyor Simao. Bu sefer bir yıldız olarak... O gece rakibi olan çaylak Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez ile aynı takımda olacak. Üçüncü golün sahibi Nouma ise tribünlerde onu izleyip coştuktan sonra diskonun yolunu tutacak.

Acaba Simao da Quaresma gibi tribünlere bakıp “vay anasını” demiş midir o gün? Demediyse de olsun... Bazı aşklar Nouma'nınki gibi ilk görüşte, bazıları da Quaresma'nınki gibi sonradan ortaya çıkar. Simao da yolunu bulur elbet...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...