Subscribe Twitter Twitter

23 Aralık 2010

Transfermarkt

Transfermarkt” sitesini hepimiz biliyoruz artık. Özellikle tutarlı verileri ve gerçekçi bonservis ücretleri sayesinde sadece transfer mevsiminde değil, çeşitli araştırmalar için de nesnel bir kaynak niteliğinde. Sitede her takım için “Transfer Rumours”, yani transfer dedikoduları diye bir bölüm var. O aralar hangi futbolcunun o takıma geçiş yapacağını fiktif bir yüzde ile tahmin ediyorlar. Adı üstünde ‘dedikodu’ olsa da bu kısmın tutarlı yanları yok değil. Bizim medyamız da bunu sıklıkla takip ediyor. Hatta muhtemelen Fanatik & Fotomaç tayfasından birkaç eleman canı sıkılınca sitedeki bu yüzdelere bakarak, başka kaynak da kullanmadan haber türetiyor.

Neyse, sitedeki bu yüzdelerin doğruluğuna tabii ki tamamen güvenemeyiz. Merak ettim, malum Ocak transferleri gelirken bizim takımların listesinde kimler var diye. Beşiktaş’ın ilk sırasında haliyle Simao var ve an itibariyle transfer olma ihtimali %79. İkinci sırada yine tahmin edeceğiniz üzere Almeida var ve onun ki de %50. Ayrıca bugün Valeri Bojinov da listeye dahil edilmiş ama onun durumu henüz belirsiz olduğu için yüzde vermek yerine soru işareti konmuş.

Fenerbahçe’nin listesi bildiğimiz gibi. Tam palavra haber yazdıracak cinsten hani. Hiçbir oyuncunun yüzdesi belli değil ama bir sürü aday var. Makoun’dan Hamit’e, Ciani’den Sissoko’ya, Engelaar’dan Mutu’ya, Elmaner’e ve Kranjcar’a kadar… En dikkat çekici durum ise gelenler listesinde değil. Gökhan Gönül’le Manchester United’ın ilgilendiği yazılmış ama tabii bunun da yüzdesi yok. Soru işareti tamamen.

Galatasaray’da en muhtemel transfer %23 ile Hamburg’lu genç oyuncu Tunay Torun iken, ikinci sırada %14 ile başka bir gurbetçi olan Taner Yalçın var. Soru işareti olarak da Volkan Şen, Culio, Emenike, Fatih Tekke, Reo-Coker ve hatta Trabzonlu Teofilo da bulunuyor. Trabzonspor’a dair kayda değer bir nokta yokken, Bursaspor’un listesinde %12’lik Idrissou yer alıyor. Hatta şu an boşta olan Yıldıray Baştürk de plaseler arasında.

Dediğim gibi, bunlar eninde sonunda sadece tahmini yüzdeler. Doğruluğunun altında kimse gözü kapalı imza atamaz ama misal bir Fotospor’dan okumak var, bir de Transfermarkt gibi güvenilir bir siteden okumak…

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...