Subscribe Twitter Twitter

17 Aralık 2010

Avrupa Kupalarında 2. Tur


Açıkçası Beşiktaş'ın rakibi olarak Liverpool'un gelmesini çok istiyordum. 3 yıl önce İnönü'de izlediğim o maçın üstüne tanımam hâlâ. Atmosfer, sahadaki oyun, tribünler, maç öncesi, kısacası her şey mükemmeldi o gece. Bobo'nun durumu 2-0'a getiren golü de gözlerimi yaşartmıştır, unutmam... Rövanşı hakkında hoş şeyler hatırlamasam da o eşleşmeyi asıl şimdi bir kez daha isterdim. Neyse, kısmet değilmiş. Kuraları canlı izlerken Sparta Prag ile eşleşince bu sefer Stuttgart'ı ister oldum. Hani en azından nispeten formsuz takımdır, biraz işimize gelsin diye. O da olmadı, Dinamo Kiev geldi. Denk bir mücadele olacağını düşünüyorum nitekim bizimkilerin ne yapacağı hiç belli olmuyor. Lucescu Shakhtar'a geldiğinden beri onun gölgesinde kaldı D. Kiev çoğu zaman. Hatta 2 sezon önce UEFA Kupası'nda yarı finale çıktıklarında onları eleyen yine Shakhtar'dı. Leblebi gibi bir kura olmadığını, hatta böyle bir kavramın zaten baştan yanlış olduğunu söylemekte yarar var.

Bu turu geçtikten sonra karşımıza gelecek muhtemel rakip ise Aris - Manchester City eşleşmesinin galibi olacak. Aris ufak çapta bir peri masalı yaşıyor. Yunanistan'daki maç, bu turun galibini belirlemek açısından fazlasıyla kritik olacak. Yine de City direk favoridir. Son 16'da olası bir Beşiktaş - M. City eşleşmesi ise çok ilginç olur. Petrol kralının takımı ile tüp kralının takımı karşı karşıya!.. Şaka bir yana, bence Zenit ve Porto'nun ardından kupanın favorisidir City.


Şampiyonlar Ligi ise yine nostaljik. Arsenal - Barcelona mücedelesini zevkle bekliyorum. Gözler Wenger bu sefer Messi'ye nasıl bir önlem alacak merak içindeyim. Inter - Bayern kapışmasında favori bu sefer neredeyse 180 derece döndü. Geçen sene ibreler direk Inter'den yanayken bu sefer Bayern bir değil birkaç adım ileride. Teknik direktör farkı da bu olsa gerek. Milan - Tottenham maçı bayağı bir fırtınalı olur. Hatta iddaa tabiriyle kesin üst maç diyelim. Tottenham'ın müthiş sezonu, Inter maçları ile zirve yapmıştı. Şimdi aynı statta komşu takıma misafir olacaklar. Lyon - R. Madrid eşleşmesini görünce bir tebessüm geldi yüzüme. Fransızların Madrid üzerindeki kara gölgesi halen akıllarda ama Mourinho faktörü var bu sefer. Son olarak Marsilya - Man. United arasındaki maçların ciddi bir taktik savaşa sahne olacağını düşünüyorum

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...