Subscribe Twitter Twitter

14 Aralık 2010

Man. Utd. 1-0 Arsenal



Maçın kritiğine girmeden sadece bir noktaya değineceğim. Arsene Wenger'i gayet severim. Felsefesi ve tutkusu olan idealist bir adamdır benim gözümde daima. 5 yıldır kupa alamama pahasına genç ve uyumlu bir takım yaratmaya çalışıyor. Taraftarın sabrı zaman zaman taşsa da saygı gösterilecek bir durum. Ne var ki bir şeyler sürekli eksik kalıyor Arsenal'de, ki bence bunların başında tecrübeli oyuncu eksikliği geliyor. Onun yerine takımdaki gençlerin o tecrübeyi beraber paylaşarak elde etmesini amaçlıyor sanki Wenger. Ve bu şekilde birbirine daha da bağlı bir ekip oluşturmayı. Hal böyle olunca evet, göze hoş gelen bir oyun görüyorsunuz sahada. Ancak malum eksiklik yüzünden özellikle büyük maçlarda sorun oluşuyor. Bir Toure'yi arıyor mesela gözler. Böylece her sene "bu sefer olacak" diye çıkılan yoldaki önemli dönemeçlerden hasarla ayrılıyor Arsenal.

Premier Lig'de malum 4 Büyükler'in yanına son 2 sezondur Tottenham ve Manchester City de dahil oldu. Geçen seneki Fulham ve bu sezonki Bolton gibi sürpriz çıkış yapan ekiplerin haricinde, bir takımın şampiyonluğa giden yolu bu saydığımız büyükleri geride bırakmaktan geçiyor. Man. United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham ve Man. City'den herhangi birinin zirveye ulaşması için diğer beşinin bileğini bükebilmesi gerek. Arsenal'e baktığımız zaman geçen sezon bu takımlarla oynadığı 10 lig maçının 6 tanesini kaybettiğini görüyoruz. Kazandığı maç sayısı ise sadece 3'te kalmıştı. Bu sezon da malum beşli ile karşılaştığı 5 müsabakanın üçünden boynu bükük ayrıldılar ve sadece City'yi yenebildiler. Oysaki Chelsea, geçen sezon kupaya uzanan yolda bu 10 maçın 7'sini kazanmayı başarmıştı.

Arsenal yine de şampiyon olabilir. Tabii ki önemli maçlarda bir kat daha iyi performans gösterdiği taktirde... Zira Premier Lig tam bir kurtlar sofrası kıvamında ve o sofrada sadece yavru kurtlara söz geçirebiliyorsanız karnınızı tam anlamıyla doyurmanız iyice zorlaşıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...