Subscribe Twitter Twitter

7 Aralık 2009

UEFA Team of the Year 2009

Geçen senekilere nazaran 2009 kadrosunu belirlemek çok zor olmadı zira Barcelona'nın efsanevi performansı olaya damgasını vurdu. Bu sayede CM, LM ve FC mevkilerindeki Xavi, Iniesta ve Messi'nin yanında hoca olarak Guardiola, neredeyse tüm oy kullanıcıların gözü kapalı seçtiği isimler olmuştur sanırım. Xavi'ye rakip olarak Xabi Alonso'ya yazık oldu diyebilirim, şanssızlık işte. En zorlandığım seçim sağ bekti, tıpkı Dunga gibi! Bu noktada belirleyici etken şu ki, Maicon'u Barça'nın eksiksiz işleyen sistemine yerleştirsek Alves'den aşağı kalmaz. Yalnız Alves'i zorlu İtalya liginde Inter'e monte etsek muhtemelen ikili mücadelelerde büyük sıkıntı yaşardı. Bu yüzden Interli tercihim oldu. Geri dörtlüde kalanların hepsi gayet seçilmeyi hak etti, özellikle de Barcelona'da müthiş çıkış yapan ve tekniğiyle artık iyice göze batan Pique. Terry, kadromuzun gediklisi olarak kaptanlığı da aldı üstelik!

Sağ kanatta Ronaldo, en başta saydığım Barçalılar gibi yine hiç düşünmeden seçildi. Yalnız en çarpıcı pozisyonda Gourcuff var. Bu bölgenin adamların her sene yıldızı parlardı ancak Fransız hem Gerrard'tan, hem de Kaka'dan daha başarılıydı geçen sezon. Bordeaux'ya lokomotif olarak yıllar sonra şampiyonluğu Lyon'dan alması gayet kayda değerdi.

Forvette yeri garanti olan Messi'nin ekürisini belirlemek kolay değildi. Bu tarz kadrolarda en çekişmeli bölgedir bu zaten. Ibrahimovic Inter'in en az %30'uydu tek başına ve geride bıraktığımız sezon kariyerinin zirvesine çıktı. Bu sayede geldiği Barcelona'da aynı mükemmelliği bu sefer gerçek bir "takım" içerisinde de sırıtmadan gösterebiliyor, dolayısıyla formayı diğerlerinden kapıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...