Subscribe Twitter Twitter

13 Aralık 2009

FIFA Club World Cup 2009

2000 yılında sadece gösteriş amaçlı başlayıp, 2005 yılından itibaren düzenli bir organizasyon olarak devam ediyor bu turnuva. Kayda değer bir ciddiyetinin olduğunu söyleyemeyiz. Nasıl ki Avrupa Süper Kupası'nın potansiyel prestiji yeterince kullanılamıyorsa, işte Dünya Kulüpler Şampiyonası da bunun bir alt versiyonudur bana göre. 6 kıtanın şampiyonlarının yanında bir de ev sahibi ülkenin lig şampiyonu katılır ama tüm fikstür Avrupa ve G. Amerika temsilcilerine göre yapılır; öyle ki bu iki ekip yarı finalden itibaren turnuvaya dahil olur.

Kupa hakkında birkaç not düşelim. 2000'deki turnuva Brezilya'da yapılırken, ondan sonraki 4 turnuva (2005, 06, 07, 08) Japonya'da düzenlendi. İlk üç kupa Güney Amerika ekiplerine giderken (Corinthians, Sao Paolo ve Internacional), son iki yıldır Avrupalılar (Milan ve Man. Utd.) şampiyonluk kazanıyor. 2000 yılı hariç tüm finallerin adını da bu iki kıta oluşturdu bu arada.

Bu yılki şampiyona 4 yıllık Japon misafirperverliğinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenleniyor. Kıta olarak temsilcimiz Barcelona (!), 16 Aralık'ta Meksika ekibi Atlante ile final mücadelesi verecek. Yarı finalin diğer ayağında ise Güney Amerika'yı Estudiantes temsil edecek. Maç bilgilerine de buradan ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...