Subscribe Twitter Twitter

16 Aralık 2009

2018 Dünya Kupası

9 yıl sonraki kupanın ev sahibi adayları mart ayında belli olmuştu. Buna göre İngiltere, Japonya, Rusya, ABD ve Avustralya'nın yanı sıra Belçika&Hollanda ve İspanya&Portekiz ortaklıkları yarışacak. Adaylardan en güçlüleri Benelüx ve İber ortaklıklarının yanında futbolun babası İngiltere, ki benim de oyum onlardan yana. O statlar, o kültür, o atmosfer eşliğinde bir aylık futbol ziyafeti mükemmel olurdu. Üstelik Ada'da son (aynı zamanda ilk) düzenlenen dünya kupasında yıl 1966'ydı. Teddy Sheringham, Eric Cantona, Les Ferdinand, Gianfranco Zola henüz doğmuş, Vietnam'da savaş daha yeni patlak vermiş, Ruslar Ay'a ilk kez füze yollamış, Ronald Reagan California Valisi seçilmişti...

Sonuçta yarım asırdan uzun bir aranın ardından Dünya Kupası organizasyonu yakışır İngiltere'ye. Resimdeki arkadaşlar da (ortadaki Başbakan Gordon Brown) haliyle tam destek modunda. Hoş; Rooney belki de 31 yaşında oynayacağı son dünya kupasının ilk adımlarını kim bilir ne hislerle atıyordur!

Gündem şudur ki; 2018'i düzenleme hakkını kazandığı takdirde maçların hangi statlarda oynanacağına bugün karar verdi İngilizler. Liste aşağıdaki gibidir:

Sunderland - Stadium of Light
London - Wembley
Birmingham - Villa Park
Manchester - City of Manchester Stadium
Nottingham - New Nottingham Forest Stadium
London - Emirates Stadium
Leeds - Elland Road
Sheffield - Hillsborough
Newcastle/Gateshead - St James' Park
Bristol - New Ashton Vale Stadium
London - New White Hart Lane Stadium or Olympic Stadium
Plymouth - Home Park
Manchester - Old Trafford
Liverpool - Anfield or New Anfield
Milton Keynes - Stadium:MK

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...