Subscribe Twitter Twitter

2 Mart 2011

TamSaha Mart


TamSaha dergisinin Mart sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları, röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 77. sayısında, son yıllarda Türk futboluna ve A Millî Takım'a birçok kaleci kazandıran Fenerbahçe kalesinin yeni veliahdı Mert Günok "Gelmek değil, kalmak önemli."

Ankaragücü ve Ümit Millî Takım'daki performansıyla Galatasaray'a transfer oldu, ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı. Yakasını bırakmayan sakatlıklar nedeniyle kariyeri sekteye uğrasa da her zaman Millî Takım için düşünülen bir oyuncu oldu. 26 yaşın tecrübesiyle Gaziantepspor'un başarısı için ter döküyor ve ay-yıldızlı takımın bir parçası olmayı sürdürüyor. Emre Güngör: "Bir gün geri döneceğim!"

Türkiye onu Trabzonspor formasını ilk kez giydiği Beşiktaş maçında attığı galibiyet golüyle tanıdı. Bakmayın şimdi 1.91'lik boyuyla bir savunma kulesi olmasına… Trabzonspor'un altyapısından gönderilmiş ve amatör kümeyi, 3. Lig'i dolaşarak ulaşmış bugünkü yerine. "Mustafa Yumlu: Boyum kısa diye gönderildim!"

Galatasaray altyapısında aradıklarını Abdullah Avcı sayesinde Belediyespor'da bulan bir oyuncu o. Özeleştiri yapabilen, eksiklerinin farkında olan ve bunların üzerine gidebilen farklı bir oyuncu tipi. Kaydını dondurmuş olsa da işletme öğrencisi, matematiği seviyor, giderek büyüyen bir de kütüphaneye sahip diyelim, siz de farkının farkına varın. Gökhan Süzen: Sol çizgide bir dinamo.

İngiltere'nin ve ülkesi Slovakya'nın yanında Portekiz, İskoçya, Avustralya'da teknik direktörlük yaptı. 1991-92 sezonunda Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü üstlenen usta hoca, bugün Avrupa Antrenörler Derneği Başkanı. İngiltere Premier Lig'de görev yapan ilk yabancı teknik direktör ve Slovakya Millî Takımı'nın ilk direktörü gibi çarpıcı unvanların sahibi. Duayen hocayla Türkiye'deki günlerini, Türk ve dünya futbolundaki gelişmeleri konuştuk. Jozef Venglos: "Türk futbolu dünyada saygı görüyor"

Döneminin en yetenekli oyuncularından biri olmasına rağmen kariyerini hep gözlerden ve ilgiden uzak geçirdi. Sadece 45 dakika giyebildiği A millî formaya olan hasretini, şimdilerde Futsal Millî Takımı'nda gidermeye çalışıyor. Altan Aksoy: O artık salon efendisi!

Temsilci, müsabaka organizasyonun başındaki en yetkili kişi. Her temsilci, bulunduğu statta adeta Futbol Federasyonu Başkanı'nın gölgesi anlamına geliyor. Müsabakanın kurallara uygun oynanıp oynanmadığı onların raporlarıyla belirleniyor. Liglerimizde görev yapan temsilcilerden ikisi var ki, diğerlerinden oldukça farklı. "Erkeksi" kimliği giderek değişen futbolun bu iki kadın temsilcisini yakından tanımaya ne dersiniz? Gülten Özveri - Neslihan Kaya: Dik durabilen kadınlar.

15 yaşında giydiği ay-yıldızlı formayla birlikteliği 60 maçtır sürüyor. Henüz 19 yaşında ve Altay'ın A2 takımının stoperi. 17 yaşında Avrupa ve Dünya Şampiyonası finalleri tecrübesini yaşadı. Elektrik mühendisi bir baba ve çevre planlamacısı bir annenin oğlu. Geçtiğimiz yıl Mallorca'ya transferi 18 yaşını bitirmediği için gerçekleşmese de büyük hayaller kurmaya devam ediyor, dünya çapında vazgeçilmez bir stoper olmayı hedefliyor. Oğulcan Gökçe: "Marka olmak istiyorum."

Belçika'da doğdu ve ilk genç millî takım deneyimini o ülke adına yaşadı. Hatta Türkiye'ye karşı üç maç oynayıp bir de gol attı. Şimdi ise U19 Takımımızın formasını giyiyor.. Sezon başından bu yana Portekiz'in renkli takımı Braga'nın oyuncusu. Emre Şahin: Portekiz'den gelen golcü.

Ayrıca, "Kore'den ders çıkardık, hedefimiz Avusturya", "Johan Cruyff: Barça'nın babasından Barça sırları", "Süper Lig Transfer Raporu: Denize düşen transfere sarılır", "Portekiz ve Türkiye: Ayrı dünyalar", "Finansal Fair Play: Avrupa'da II. Rönesans", "Asya Kupası: Katar'da güneş doğudan yükseldi", "Avrupa Ligleri: Transferde kış güneşi mi doğdu?", "Bank Asya 1. Lig: Memleket derbileri", "İstikrar abideleri" dosyalarıyla TamSaha'nın Mart sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...