Subscribe Twitter Twitter

5 Mart 2011

Ahmet Dursun


Öylesine aklıma geldi bu adamın hali şimdilerde nicedir diye... Sonuçta Türk futbolunun kısa da olsa bir kısmında iz bırakmış bir isim. Özellikle adının geçtiği tezahürat sayesinde o Beşiktaş'ta "durdu" ama gelenler, tribünün gönderdiğini hep arattı. İlk sezonu olan 1999/2000'de çıktığı 30 lig maçında 21 kez ağları havalandırdı. Takım, Galatasaray'ın tarihî kadrosunu kovalarken yükü taşıyanlardan biriydi. Ertesi sezon yine aynı sayıda maç oynadı ve Nouma'nın partneri olarak attığı 12 gol yine de hiç fena değildi. Bundan ziyade, 3-0'lık Barcelona maçındaki enfes oyunu ve 2 golüyle akıllara iyice kazındı.


2001/02 sezonu geldiğinde ise İlhan Mansız'ın gölgesini hissetti Ahmet Dursun. Ligde sadece 21 kez sahaya adım atmasına rağmen yine 12 golü bulmayı başardı bir şekilde. Kulübün 100. yılı geldiğinde eski performansını yavaş yavaş aratmaya başladı. Senegal'i yıkan ve formunun zirvesindeki İlhan Mansız'la yıldızı da barışmıyordu üstelik. Yine de 8 golüyle şampiyonlukta azımsanmayacak bir pay elde etti.


Sonrası ise tufan... Takımın önce zirveyi, sonra dibi gördüğü 2003/04 sezonunda ilk 11'deki yerini neredeyse tamamen kaybetti. Sonraki yıl Del Bosque tarafından İstanbulspor'a gönderilse de, Rıza Çalımbay tarafından tekrar kadroya dahil edildi. Ancak performansından değişen pek bir şey olmadı. 2006 yazından itibaren Evliya Çelebi gibi Antalyaspor, Kocaelispor, Ankaragücü, Adanaspor gibi kulüpleri dolaştı durdu.


33 yaşını geride bırakırken şimdi Eyüpspor forması giyiyor Ahmet Dursun. 2. Lig Kırmızı Grup'ta... Sevsem mi sevmesem mi diye bir türlü karar veremediğim adamlardan biriydi Beşiktaş'tayken. Ama şimdi dönüp bakınca kulüp geçmişindeki yerini görebiliyor insan. Ahmet Beşiktaş'ta 6,5 sezon "durdu" ve o gidince yeri zor olmadan doldu açıkçası. Ama en azından "giden" Seba'nın yerine gelenler çok şeyi aratır oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...