Subscribe Twitter Twitter

11 Mart 2011

Renkli Bir Çeyrek Finale Doğru


Keyifsiz dizi "Papatyam" fırsat verdiği sürece gayet keyifli bir Şampiyonlar Ligi izliyoruz bu sezon. Çeyrek finale yükselen takımların yarısı belli oldu, diğerlerini de haftaya öğreneceğiz. Yalnız turnuvayı daha ilginç hale getiren, daha şimdiden 3 sıradışı takımın çeyrek finali görmesi oldu. Birçok kişi, ŞL'ye ilk kez katılan Tottenham'ın yanında Shakhtar ve Schalke'yi sezon başında bu noktada görmeyi hayal etmezdi. Hatta ivme kazanan Chelsea karşısında Kopenhag bir futbol mucizesine imza atarsa veya Marsilya zoru başarırsa çeşitlilik iyice artacak.

En son böyle bir durumu 2003/04 sezonunda hatırlıyorum. O zamanki çeyrek finalde beklenmedik biçimde Porto, Deportivo ve Monaco bir arada yer almıştı. Daha ilginç olanı, bu üç takımın sırasıyla Lyon, Milan ve R. Madrid'i eleyip yarı finale yükselmesiydi. Kupayı alan da hatırlayacağınız üzere finalde Monaco'yu sahadan silen Mourinho'nun Porto'su olmuştu. Bu sezon ne getirir bilinmez ama bir Barcelona - Tottenham eşleşmesi tadından yenmez.

Bu arada yukarıdaki abiler de takımlarının Milan karşısındaki maçını izleyen Tottenham taraftarları. Ezeli rakipleri turnuva tarihinde bir maçı kaleye tek şut çekemeden tamamlayan ilk takım olup, kendileri bu noktaya gelince dokundurmadan edememişler tabii.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...