Subscribe Twitter Twitter

14 Mart 2011

İkiz Şeytan


Fotoğrafta herhangi bir oynama falan yok, tamamıyla gerçek. Man. United'ın Arsenal ile oynadığı FA Cup çeyrek final maçından bir alıntı... Golü atan Fabio, ikizi Rafael ile gol sevincini aynı karede paylaşıyor. Tek yumurta ikizi olunur da gol sevinçleri bile neredeyse aynı!

İzleyenler zaten ilk 11'leri gördüğü anda bir gariplik olduğunu anlamıştır, ki ben de gayet şaşırdım. Sakat ve cezalıların yokluğunda ikizleri bek olarak değil, kanatlarda oynattı Ferguson. O'Shea'in de orta sahada kesici rolüne bürünmesi, son 2 gündür "United Arsenal karşısında 8 defansla çıktı" söylemine yol açtı. Yalnız ikizlerin rolü bunu çürütür nitelikteydi. Oyunda kaldıkları süre boyunca ikisi de hücuma özellikle kontrataklarda destek verdi. Mükemmel değillerdi haliyle, zira hatırladığım kadarıyla bu bölgede ilk kez rol aldılar. Kanat atağı olduğunda ters kanattaki anında ceza sahasına girerek tehlike yarattı. Bunu özellikle ilk yarı boyunca çok kez yaptılar. İlk gol de bu şekilde geldi zaten.

Demek istediğim, dünya futbolunda en çok sıkıntısı çekilen mevki bekler. Aynı şekilde, bugün Maicon veya D. Alves gibi sıradışı bir bekiniz olduğunda oyunda bariz fark yaratabiliyorsunuz. Vasatı takım oyununda iş yapmıyor mu? Evet yapabiliyor tabii ama biraz ekstra özellikleri olduğunda hücumda güçlü ve itici bir öge olabiliyor.

Ferguson ikizlerin defansif rolü kadar hücum özelliklerine ne kadar eğilir bilinmez. Ama eğer olur da tutarsa, emekliliği öncesi takımın kanatlarını sigorta altına almış olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...