Subscribe Twitter Twitter

28 Şubat 2011

Giggs'ten Sonrası



Manchester United Wigan deplasmanındayken çekilen bu fotoğraf, sadece birkaç saniyeliğine var olmuş bir sahne olabilir. Ama şahsen benim kulüp hakkındaki düşüncelerimi bire bir yansıttığı için koydum bloga. Maç 1-0 United lehine giderken Giggs, tıpkı önündeki Bobby Charlton gibi tüm dikkatini sahaya vermiş. Biri futbol hayatının son yıllarında takımının "en genci", diğeri ise 74 yaşında bir kulüp efsanesi. Öte yandan takımın gençleri Bebe ve Obertan'a bakıyoruz ama biri telefonuyla, diğeriyse iPod'u ile meşgul.


Bu takımda Ferguson'un emekli olmasına çok zaman kalmadı. Giggs ve Scholes gibi kulübün "evlatları" da kariyerlerinin sonbaharında artık. Profesyonellik abidesi Van der Sar sezon sonunda eldivenleri asarken, Neville o kadar bile bekleyemedi. Vidic, Carrick, Evra, Park ve Berbatov gibileri ise 30'una merdiven dayadı. Gençlerden Chicharito, Rafael ve artık Smalling haricinde "işte budur" dedirtecek bir umut yok. Ve elde transfere oldukça az imkan veren kötü bir finansal tablo var, ki kulüp geçtiğimiz sezonu 80 milyon £ zararla kapamıştı hatırlarsanız.


Sonuç olarak Manchester United, en fazla birkaç yıl içinde gerçekten önemli bir geçiş dönemi yaşayacak. Bu noktadan sonra parası bol komşusunun gölgesinde kalma tehlikesi bile mevcut. Giggs, Scholes ve hatta Beckham'ın izinden gidebilecek yeni yetenekler çoğunlukla soru işareti doğuruyor. Üstüne bir de yukarıdaki fotoğrafı ekleyince karamsar tablo derinleşiyor iyice. 


2008 Şampiyonlar Ligi ödül töreninde takımı kupa törenine götüren Bobby Charlton'dan başkası değildi. O an, tarih sahibi bir kulübün bunu ne kadar güzel koruduğuna dair hiç unutamayacağım bir örnektir. Aynı zamanda bir efsanenin kulübünden nasıl kopamayışının da belgesi... Yıllar sonra Giggs'i Charlton'ın yerinde görürüz muhtemelen. Ama ya Bebe ve Obertan gibileri ne olacak? United'ı bekleyen asıl tehlike hepsinden önce bu.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...