Subscribe Twitter Twitter

1 Şubat 2011

Andy Carroll ve Liverpool


Her şeyden önce Carroll için 35 milyon £ abartı bir rakam. Yetenekli bir adam ve İngiliz futbolunda önemli bir role hazırlanıyor olabilir. Fakat henüz bu paraya değecek bir performans ortaya koydu mu? Veya potansiyeli bu kadar da büyük mü? Orası soru işareti işte. Bilemeyiz... Zamanlama olarak Anelka'nın R. Madrid'e erkenden transferini hatırlattı bu bana. O derece baskılı bir ortama gitmiyor tabii ama umarım kariyeri onunki gibi devam etmez.

Andy Carroll'a verilen 35 milyon £ ile Forlan, Llorente veya belki Agüero gibileri alınamaz mıydı peki? Özellikle ilk ikisine rahat yeterdi o para. Ancak İngiltere'de her takımın kadrosunda 8 tane evde yetişmiş oyuncu (home-grown) bulundurma zorunluluğu unutulmamalı. Malum İngiltere'de de genç yetenekler kolay yetişmiyor. Dolayısıyla biraz parlayan adamın piyasası kabarıveriyor. Geçen sezonun başında da aynı mantıkla Glen Johnson için 18 milyon £ sayılmıştı. Sadece yetenek göz önüne alındığında o da bu kadar para etmeyebilir mesela ama İngiltere'de yetişmiş olması fiyatına önemli katkıda bulundu.

23 milyon £ Luiz Suarez'e, 35 milyon da Carroll'a... Chelsea'nin Torres için ödeyeceği 50 milyonu kıl payı geçiyor. Bu takımın her şeyden önce defansı aylardır S.O.S. veriyorken, kanatlarda Kuyt haricinde verim alınan oyuncu yokken böyle büyük bir kaynağın iki forvete harcanması benim içime pek sinmedi. Orta saha, Lucas'ın olgunlaşması ve Meireles'in kulübe giderek alışması ile yine bir şekilde toparladı kendini. Ama bu takımın kalitesi homojen bir biçimde artmalı artık. Böylesine kritik hamleler neden son dakikalara kaldı bilmiyorum ama Liverpool'un yaz transferlerini şimdiden merak etmeye başladım ben.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...