Subscribe Twitter Twitter

7 Şubat 2011

Artık Daha Olgun: Lucas Leiva


Aslında bu postu, bir alttakinin son paragrafı olarak yazabilirdim belki ama yukarıdaki grafiği daha bugün gördüm. Grafikte Liverpool'lu Lucas'ın Stoke ve Chelsea maçlarındaki pas istatistiklerini görüyoruz. Takımının orta sahadaki emniyet sübabı olarak görülebilecek bir futbolcu için gayet iddialı görünüyor. Hatta ön libero demek için bir kez daha düşünmek gerek. Özellikle Stoke City karşısında kendi oyun merkezini rakip yarı alanın başlarında kurmuş Leiva. Onun mevkisindeki bir adamın bunu yapması, aynı zamanda takımın da oyun merkezini direk ileri taşımak demek.

Chelsea gibi güçlü orta saha ve hücum hattında sahip bir rakip karşısında biraz daha geride kalsa da, takımının hücum bağlantılarından kopmamaya çalıştı Lucas. Tabii o bunları yaparken arkasında ona destek veren bir Agger ve Carragher'ın bulunması oldukça rahatlatıcı oldu. Dikkat ederseniz Lucas, Makalele veya Vieira tarzı çok koşan ve kazandığı ikili mücadelelerle öne çıkan bir oyuncu değil. Zaten Chelsea karşısında da girdiği 13 ikili mücadeleden sadece 7'sini kazandı ve toplamda sadece 5 kez rakip atağı kesebildi. Yalnız top rakipteyken nerede duracağını artık iyi biliyor ve bu yönüyle takım savunmasına yeterince destek veriyor. Ayrıca topu ayağına alınca hiç de fena kullanmıyor ve gayet basit paslar dağıtıyor. Son iki maçtır başarılı pas oranının %90 civarına gelmesi de bunun kanıtı.

Liverpool'a katıldığı 2007 yazından beri bir türlü tribünler Lucas'a ısınamamıştı. Xabi Alonso'nun gidişi ve Aquilani'nin onun yerini dolduramayışı, Lucas'a iyi bir fırsat yarattı ve o da bunu iyi değerlendirdi. Mascherano'nun da ayrılmasıyla sorumluluğu bir kat daha arttı. Rafa Benitez'in Liverpool'a getirdiği çoğu gençten hayır gelmemişti ama Lucas hakkında bir bildiği varmış demek ki...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...