Subscribe Twitter Twitter

11 Mart 2010

Manchester'da Devrim Sesleri

Glazerların Manchester United'ta istenmediğini sağır sultan bile duydu. Biz de önceleri şurada ve burada değinmiştik konuya. 700 milyon £'u geçen ve sürekli artan borç artık gelecek için tehlike oluşturuyor ve özellikle Manchester United Taraftar Birliği (MUST) durumdan üst seviyede rahatsız. Öyle ki, tepki koyma sürecine FC United of Manchester isimli ikincil bir kulüp kurarak ve onu amatör liglerden başlatarak adım attılar! Maç içinde ve maç günleri haricinde de yoğun biçimde protesto düzenlediler. İşte bunlar iyiden iyiye somut bir kimliğe bürünüyor gibi. Varlıklı ve güçlü bağlantıları olan ManU taraftarı işadamlarının oluşturduğu Red Knights adlı grup, 10 gün önce kulübü devralmaya hazırlandıklarını açıklamıştı. Üstelik Goldman Sachs Başekonomisti Jim O'Neill önderliğindeki grup, Glazer düşmanı MUST'ın da tam desteğini almış durumda ve yaptıkları toplantıya MUST lideri Duncan Drasdo'yu da dahil etmişler.

5 yıl önce Glazerların yaklaşık 800 milyon £'a satın aldıkları United'ta gündem bugünkü haberlerle biraz daha ısındı. Hazırlıklarını hızlandıran Red Knights, yapacağı teklif hakkında finansal danışmanlık hizmeti almak adına Japon yatırım bankası Nomura ile anlaştı. Bu arada Glazer Ailesi'nin kulübe biçeceği değerin 1,5 milyar £'i bulması muhtemel.

Aklıma geldi, yazmadan da edemeyeceğim. Şimdi bizde mesela Tuncay Özilhan veya Rahmi Koç başkanlığında "Kara Şövalyeler" diye bir grup kurulsa... Çarşı'nın ve tüm taraftarların desteğini alsa... Demirören'in elinden söküp kurtaramazlar mıydı Beşiktaş'ı? Onların da hükümranlığı tartışılabilir tabii ama en azından belli karakteri olan, kendi ayakları üstünde durabilen insanlar otururdu kulübün başkanlık koltuğunda...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...