Subscribe Twitter Twitter

1 Şubat 2010

Glazer Kriterleri

Manchester United'ın muazzam rakamlara varan borçlarını ödemek adına 500 milyon £ değerinde tahvili piyasaya sürdüğünü yazmıştım. Buna dayanak olması açısından 322 sayfalık ikna edici bir döküman kulüp tarafından yayımlanmıştı. İçeriği gayet açıksözlü bir biçimde ele alınmış. İşte öne çıkan birkaç madde:
  • Alex Ferguson: Ardından takımı devralacak menajer onun kadar başarılı olmayabilir. Bu durum takım performansında direk yansıyacaktır.
  • Manchester City: Finansal açıdan çok daha güçlü durumdalar. Paranın bolluğu kurumsal bir yapı doğrultusunda verimlilik arz ederse çok daha iyi durumda olabilirler. Bu durum, kısa süre içinde saha içi performansa da yansıyacaktır.
  • UEFA Kriterleri: Yüksek oyuncu ve transfer ücretler, kriterlere uyumu zor hale getiriyor.
  • Ekonomik Çevreler: Kulübün piyasaya sürdüğü kurumsal biletlerin %16'sı satılamadı. Halen tam olarak düzelemeyen ekonomik göstergeler, gelir azalmasına sebebiyet verebilir.
  • Terörizm: Kulübün yüksek popülaritesi ve Old Trafford'un bir ikon olarak görülmesi sebebiyle terör riski de söz konusu olabilir.
Evet, sonuncu madde biraz ütopik olmuş sanki ancak ikinci madde tartışmaya çok açık. Doğruluğuna laf yok tabii ama her kulüp yöneticisinin diyebileceği bir söz de değil. Misal; Celtic'in çıkıp "Rangers'ın ekonomik ve sportif potansiyelinden çekiniyoruz" dediğini düşünebilir misiniz? Bizim memlekette hiç düşünemiyorum hele. Adamla dalga geçerler "rakibinden tırsıyorsun diye 500 milyon £ da aranılmaz ki" diye! Şaka bir yana, keşke Demirören en azından şu kadarcık kurumsal düşünebilseydi BJK hakkında...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...