Subscribe Twitter Twitter

6 Şubat 2010

Liverpool 1-0 Everton

Maçın İlk 20 dakikasını izleyip sonra bir şekilde bırakmak zorunda kalan birisi, "tüh, kim bilir ne maç kaçırdım şimdi" diye hayıflanmıştır. Ama aynı zamanda yanılmıştır. Bu süre boyunca top bir Maviler'in, bir Kırmızılar'ın ayağındaydı. Hücum fırsatları yaratılıyor ama bir türlü net gol pozisyonu çıkmıyordu ortaya. Hatta bu durum maç geneline de yayıldı diyebiliriz. 20. dakikadan devre sonuna kadar gereksiz ve anlamsız bir sertlik vardı sahada. Bir oyuncu rakibine sert girdiyse hemen ardından rakip takımdan başka bir oyuncu tabir-i caizse öç almak adına "kontra faul" yaptı bir aralar. Hakem bu sertliği kontrol etmeye çalıştı ve bir yerde gidişe dur demek zorunda kaldı. Kyrgiakos'un atılması haklıydı bana göre ve maçın fazla tansiyonu orada düştü. Devre bitimine kadar iki takım da idareten oynadı diyebiliriz.

Henüz 35. dakikada 10 kişi Liverpool, galibiyetini takımca müthiş yaptığı defansa ve bireysel olarak Kuyt'a borçlu. Hollandalı takımını sadece hücumda canlandırmakla kalmadı. Kyrgiakos atıldıktan sonra stopere geçen ancak aynı anda sağ beki de kontrol etmeye çalışan Carragher'a defansta çok yardımları dokundu. Hatta golden birkaç dakika sonra defansından önemli bir pozisyonda top çıkardı.

Everton cephesinde ofansif anlamda sıkıntılar vardı. Bu durum katı ve disiplinli Liverpool savunmasıyla karşılaşınca Maviler maçı net bir pozisyon bulamadan bitirdi neredeyse. Donovan'ın da üstün bireysel çabaları olmasa ceza sahasına girmekte bile zorlanacaklardı. Fellaini son maçlarında olduğu üzere yine formda bir görüntü çizecek gibiydi ama sakatlanıp oyunu terk edince yerine giren Arteta çok verimli olamadı. Sakatlıktan yeni çıkan İspanyol henüz form tutamadı. Dolayısıyla Fellaini'nin atak başlatma ve rakip hücumlarını durdurmadaki becerisini, kısacası çift yünlü güzel oyununu aradı Everton.

Özetle, iki takımın hücumdaki hareketsizliği sonucu maç çoğunlukla orta sahada geçti. Bir şanssızlık olmadığı sürece iyi defans yapan tarafın en azından kaybetmeyeceği kısır bir maçtı ve gol büyük ihtimalle duran toptan gelecekti. Öyle de oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...