Subscribe Twitter Twitter

2 Şubat 2010

Pahalı Gedikliler

Ara transfer döneminin en ilgi çeken transferlerinden biri Robbie Keane idi. Kulübü Tottenham'dan İskoçya'ya, Celtic'e kiralandı. Kariyerinde Tottenham hariç hiçbir kulüpte uzun süreli kalamadı Keane. Hele Liverpool macerası evlere şenlik. Yine de her transferinde kulübüne para kazandırmayı başardı bir şekilde. Şu ana kadar Celtic'i saymazsak 6 kez kulüp değiştirdi ve bunlar sonucunda kendisine ödenen bonservis bedelleri toplamda 98 milyon €'yu buluyor. Ortalama 16 milyonu geçiyor yani. Bu rakam da bana Keane gibi bir oyuncu için her zaman fazla gelmiştir.

Robbie Keane'in toplam 98 milyonluk bonservis bedeli rekor değil. Bu konuda ilk akıllara gelen isim tabii ki Nicolas Anelka. Fransız, Liverpool'a gelirken ödenen kiralama bedelini çıkardığımızda bile 7 transferinde 113 milyon €'yu piyasada dolaştırdı. Bu arada bu rakamın sadece 5,5 milyonluk kısmı Fenerbahçe'den çıktı ki bu bir başarı sayılabilir.

Anelka'nın ardından Hernan Crespo geliyor. Çiçeği burnunda Parmalı, bugüne dek 121 milyon €'yu ceplerden çıkartmayı başardı. Üstelik bonservis bedeli ödenmeyenleri saymazsak bu meblağa sadece 4 transferde ulaştı. Aklımıza gelenler gediklilerden devam edersek Ronaldo'nun 100, Vieri'ninse 88 milyon €'luk vukuatı var. Tabii bir de 2. Galacticos'un yıldızları Cristiano Ronaldo ve Kaka var ki çok ayrı alemdeler. Ronaldo'nun sadece son transferi 94 milyon € bildiğiniz gibi! Öncekini de sayarsak toplam 112 milyona geliyor. Ekürisi Kaka ise 73 milyonluk masraf yarattı.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...