Subscribe Twitter Twitter

24 Şubat 2010

Inter 2-1 Chelsea


Son 16'nın en çok merak edilen mücadelesi beklendiği gibi çekişmeli geçti. İki ekibi taktiksel anlamda küçük farklar ayırıyordu. İkisinin de geri dörtlüsünün önünde üçlü ve ileri geri çalışan bir orta saha, onların da hemen önünde dolanan Sneijder ve Kalou'su vardı. En uçta da birbirlerini çok iyi tamamlayan ve bir o kadar delici forvetler... En büyük merakım, orta sahayı kimin fethedeceği konusundaydı ve bunun cevabını açıkçası bulamadım. Zira iki ekip de orta sahayı gayet iyi parsellemişti ve ileri uç elemanlarını pozisyona sokabilmek için ellerinden geleni yaptılar. Inter top rakipteyken Milito haricinde topun arkasındaydı. Ayrıca rakip atak başlangıçlarında Cambiasso da defansın arasına girip geriyi 5'liyordu. Chelsea topla daha çok oynayan taraf olmasına rağmen bu katı savunmayı delmeyi başaramadı.

Inter'in golünde Milito Terry'yi resmen bakkala yolladı. Terry, Arjantinli forvetin bilek hareketinden sonra dönene kadar top ağlarla buluşmuştu bile. İlk yarının sonunda Kalou'nun pozisyonu bariz penaltıydı. Mejuto Gonzalez'in ya beyaz noktayı göstermesi ya da Kalou'ya sarı kart çıkarması gerekirdi. İkisi de olmadı.


İkinci yarı, Chelsea'nin verilmeyen penaltısından dolayı geciken golü ile gayet hızlı başladı. Kalou'nun golünün %40'ını Ivanovic'e yazmak gerek ama Fildişilinin vuruş stili müthişti. Topun tam önünde sekmesi de Julio Cesar'ın işini zorlaştırdı. Chelsea daha gole sevinemeden Cambiasso'nun ateşleyici golü geldi. O pozisyonda ceza sahasının hemen önünde duran adama 3 saniye içinde 2 kez şut imkanı tanıyorsan golü yersin zaten. Golden sonra Mourinho, sanırım çoğu kişinin beklediğinin tersini yaptı ve orta sahadan defansif özellikleri olan Motta'yı çıkarıp hücuma yönelik Balotelli'yi sahaya soktu. Bu şekilde ilerideki Milito, Etoo (Pandev) ve Balotelli ile Chelsea'nin hücuma çıkmasını zorlaştırarak geride baskı yemekten kurtuldular. Akıllıcaydı. Haftasonu benzer hamleyi Sampdoria karşısında 9 kişi kaldığında da yapmıştı Mourinho ve yenilmemişti. Bugünse fizik gücü ile öne çıkan Chelsea karşısında doğru oyuncu değişiklikleri ve özellikle iyi defansı sayesinde önemli bir galibiyet aldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...