Subscribe Twitter Twitter

13 Ocak 2010

Yeter, Malcolm Glazer Yeter!


Bizim kulüplerimizin kötü yönetildiğini söyleyip duruyoruz her fırsatta ancak bu durum dünya devlerinin de başına gelebiliyor pekala. Toplamda 700 milyon £ borcu bulunan Manchester United'ta kalkıp Alex Ferguson'a dil uzatacak halimiz yok ama Glazerlar 2005'te kulübü satın aldığından bu yana idari anlamda iyileşen pek bir şey yok. TV gelirleri, maç günü gelirleri ve ticari gelirler artmasına rağmen oyunculara ödenen ücretler de %32 artarak 121 milyon £ oldu geçtiğimiz yıl. Buna yılda milyonlarda £'u bulan faiz ödemelerini ve yanlış finansal tahminlerden doğan zararları da eklersek durum pek de iç açıcı görünmüyor.

Yakın zamanda bir bildiri yayınladı Glazer Ailesi ve bu borcun bir kısmını finanse etmek adına piyasaya 500 milyon £'luk tahvil süreceğini açıkladı. Aynı bildiride bahsedilen ve daha tepki çekici olan ise, United'ın Carrington idman sahasını elden çıkarabileceği durumu. Buna göre Glazerlar Carrington'ı bir şirketleri adına satın alabilecek ve onu United'a kiralama hakkına sahip olacak. Amerikalı iş adamları adına, kulübe para enjekte etmenin daha teminatlı bir yolu diyebiliriz bunun için.


Kısacası yakın vadede kulübü zora sokacak ne varsa yapıyor neredeyse Amerikalılar. Ferguson'dan sonra kulübü devralacak olan menajer, 100 milyonlarca £ borç giyotininin ve ödenmesi gereken 500 milyon £ tahvil karşılığının altında bulacak bir anda kendini. Glazerların (bildiride yazdığı üzere) iyice çekindiği Manchester City'nin büyük finansal gücü sayesinde büyüme potansiyelinin iyice arması, bunun karşılığında United'ın sahip olduğu bir idman sahasının bile olmaması ihtimali de durumu hepten vahim hale getiriyor. Tüm bunlar göz önündeyken bir de Glazer Ailesi'nin geçtiğimiz yılın yönetim masrafı olarak kulüpten 20 milyon £'u cebe indirmesi, taraftarı iyice çileden çıkarıyor haliyle.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...