Subscribe Twitter Twitter

16 Ocak 2010

Wenger Stili

Arsene Wenger'in dünyanın her köşesinden yetenek transfer edebildiğini herkes biliyor. Bu konuda artık parmakla gösterilen bir guru oldu. Yalnız Wenger'in bu konuda canını sıkan nokta, İngiltere'de Avrupa Birliği dışından bir oyuncu transfer ederken FA'den çalışma izni almanın zorunlu olması. Bu doğrultuda, transfer edilecek oyuncunun son 2 yılda ülkesinin A milli takımının oynadığı maçların en az %75'inde sahada olması gerekiyor; tabii sakatlığı bulunmadığı sürece. Ayrıca futbolcunun ülkesi, son 2 yılın ortalaması baz alındığında FIFA Dünya Sıralaması'nda ilk 70'in içinde olmalı. Bu şartlara uymayan oyuncu haliyle reddediliyor. Bu durumda yeni kulübünün, oyuncunun yeteneği konusunda FA'i ikna edici bir itirazda bulunması gerekiyor.

Çalışma izni konusunda Wenger kendi tarzında bir çözüm yolunu buldu bile. FM'cilerin yakından tanıdığı resimdeki Carlos Vela, 2006 Ocak'ında Arsenal'e geldiği gibi Celta Vigo'nun yolunu tutmuştu. Sonraki 2 sezonu yine İspanya'nın Salamanca ve Osasuna takımlarında kiralık olarak geçiren Vela, geçen sezonun başında Arsenal'e geri döndü. 5 aylık Celta Vigo macerasını saymazsak, İspanya'da geçirdiği 2 tam sezonda toplam 64 maça çıktı Vela. Daha 20 yaşında olmamasına rağmen toplam 11 gol ve 19 asiste imzasını atıverdi. Bu istikrarlı performansı Meksika Milli Takımı'ndaki kariyerine de yansıdı ve o tarihten bu yana 22 maça çıktı. Tüm bunlar, Wenger'in FA'i ikna etmesine yeterli olmuş görünüyor ki Meksikalı oyuncu Arsenal'deki 1,5 sezonunda şimdiye dek toplamda 42 maça çıktı bile.

Carlos Vela konusunda uyguladığı stratejiyi yeni oyuncusu Galindo için de tekrarlayacak Wenger. Bolivyalının tekniği, zekası ve oyun vizyonundan zevkle bahsediyor; ki "o diyorsa doğrudur" diyebiliriz. 17 yaşındaki orta saha oyuncusu ile henüz sözleşme imzaladı ve İspanya'da kiralık oynayabileceği bir takım aradıklarını resmen açıkladı. Yabancı oyuncu konusunda bu örnekler ortadayken gel de buradaki Schildenfeld, Carrusca ve daha nicesine bakıp da dert yanma şimdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...