Subscribe Twitter Twitter

25 Ocak 2010

Vefakar 11

Ütopik 11 serimizde bu sefer kulübünde altyapıdan beri halen düzenli forma giyen, tüm kulüp çevresi ve taraftarınca sevilen, nam-ı diğer "bayrak adam"ların ilk 11'ini kuralım. Tutarlı olması açısından yaş limitini en az 25'te tuttum ki minimum 5 yıl oynamış olsun. Kadro klasik 4-4-2 formatında dizildi ve pek de sağlam oldu açıkçası.

Iker Casillas (GK / 28): John Benjamin Toshack'ın Real Madrid'te kısa süren ikinci dönemindeki en olumlu şeydi Casillas. Bir röportajında değindiği üzere, topun onun üzerine basit bir şekilde bil olsa her gelişinde soğuk terler dökmüş Galli hoca.

Jamie Carragher (DR / 31): Liverpool'da taraftarın gözbebeği ve 13 yıldır defansın vazgeçilmezi durumunda. Kulübüyle kazanamadığı tek büyük kupa lig şampiyonluğu. Öyle de kalacak gibi görünüyor.


Philipp Lahm (DL / 26): Kadronun en genç isimlerinden biri ama onun bile kariyerinde Almanya ile Dünya 3.lüğü ve Avrupa 2.liği var. EURO 2004'teki genç ama tecrübesiz Almanların yıldızlarındandı. Yeteneğini ilerletmeyi başardı.

Carles Puyol (DC / 31): Yıllardır Barça'da, yıllardır dünyanın en iyilerinden, yıllardır da takım kaptanı, yıllardır istikrarlı biçimde sahada. Bu yaz İspanya ile dünya şampiyonu olursa tek eksiği UEFA Kupası olacak.

John Terry (DC /29): Tam bir lider. O da dünyanın en iyilerinden ve sanırım o da bunu kulüp ve saha içi performansına borçlu. Tabii ki karakterine de...

Andres Iniesta (AMR / 25): Takımın en genci olan Iniesta masum suratı, mütevaziliği, sadakati ve tabii ki müthiş oyun zekasıyla Barcelona taraftarının sevgililerinden biri. Daha uzun yıllar kulübüne hizmet edecek olmaması düşünülemez gibi...


Ryan Giggs (AML / 36): Bir takımda 20. yılını geride bırakmak... Hiç de az sayıda olmayacak kadar takım arkadaşına "ben senin yaşın kadar bu takımda top oynadım" diyebilecek bir tecrübe... Ve halen sol kulvarda çok etkili.

Steven Gerrard (MC / 29): İlk adını duyurmaya başladığında Owen'ın gölgesinde kalmış olsa da, şu anda mevkiinin marka adamlarından biri resmen. "Çift yönlü orta saha" dendiğinde aklımıza ilk gelenlerden biri. Liverpool kaptanı, kulübün son 10 yıldaki tüm irili ufaklı başarısında baş roldeydi.

Xavi (MC / 30): Kusursuz Barcelona orta sahasında Guardiola'nın halefi, Iniseta'nın selefi oldu Xavi. Selefi ile beraber Barça'nın sempatik yüzü o. Fazla göze batıp popüler olmadan dünyanın en iyileri arasında giren ve bunu hep aynı takımda başaran nadir oyunculardan biri.

Francesco Totti (FC / 33): İşte Roma'nın ağası! Takımındaki en büyük başarısı 2001'deki tek lig şampiyonluğu olsa da hiç ayrılmayı düşünmedi. Tam bir Roma aşığı olduğunu yıllardır kanıtlıyor zaten.


Raul (ST / 32): "Bayrak adam" tabirini geçen sezona kadar en çok Maldini'ye yakıştırırdık. Bu sene o bayrağı Raul aldı işte. Real Madrid formasına o kadar alıştı ki, o taraftara bir gol hediye etmek belki de dünyada onu en mutlu eden şey durumunda. Beyazlar içinde 729 maçta attığı 321 gol bunun en büyük kanıtı.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...