Subscribe Twitter Twitter

9 Ocak 2010

Jesus Navas

Son 5 sezonda İspanya'nın dev takımlarına kafa tutan ve bunu istikrarlı bir şekilde sürdüren bir ekip Sevilla. Juande Ramos ile kazanılan iki UEFA Kupası ve bir Süper Kupa, buz dağının sadece görünen yüzüydü. Bu kupaların yanına oturmuş bir oyun anlayışını ve mükemmel işleyen bir altyapı sistemini eklemeyi başardılar. Üstelik bu felsefeyi Juande Ramos ayrıldıktan sonra da devam ettirebildiler. Teknik direktöre bağlı bir ekip olmaktan ziyade sisteme değer veren bir kulüp olmayı tercih ettiler kısaca. Bu sistemin önemli bir parçası olan altyapı, bahsettiğimiz 5 yılda gayet başarılı isimler yetiştirdi ve daha büyük takımlara iyi paraya satabildi. Sergio Ramos, Julio Baptista, Daniel Alves, Seydou Keita gibi oyuncuların satışından toplam 100 milyon Euro'ya yakın gelir elde etti Sevilla. Bu futbolcuların yanına bir isim daha eklenebilirdi ancak transfer spekülasyonlarında şimdiye kadar hiç duymadığımız bir sebepten ötürü kulübünde kalmaya devam ediyor: Jesus Navas.

2004/05 yılında 19 yaşındayken takımda görev almaya başladı Navas. Hemen ertesi sezon Sevilla'nın sağ kanadında değişmez isim haline geldi ve iki sezon üst üste kazanılan UEFA Kupası'nda önemli rol oynadı. Bugüne kadar takımıyla (lig, kupa ve Avrupa dahil) 221 maça çıkan Navas'ın 20 golü ve 37 asisti bulunuyor. İspanya Milli Takımı ile genç takımlar seviyesinde mücadele etse de, rahatsızlığı yüzünden 2 ay öncesine kadar A Milli olamadı. İşte büyük kulüplerin onu transfer etmesine engel olan sebep, Navas'ın panik atak hastası olmasıydı. Evinin çevresinden uzaklaştığı zaman rahatsızlığı iyice ön plana çıkıyordu üstelik. Böylece ilk yıllarda uzak deplasmanlara gitmekte zorlandı. Bu sezon başında Sevilla ile ABD'deki hazırlık kampına gitmekte de tereddüt etti. Artık canına tak etmiş olmalı ki rahatsızlığıyla mücadele etmeye başladı Navas. Takımıyla ABD'deki kampa katıldı ve milli takımı ile Avusturya ve Arjantin karşısına çıktı.

Jesus Navas şu anda 24 yaşında. İstikrarlı ve etkileyici performansını bu sezon da sürdürüyor. Önümüzdeki yaz büyük ihtimalle İspanya'nın Dünya Kupası kadrosunda yer alacak. Üstelik panik atağını yenmeye başladıkça kendine güveni de iyice artacak şüphesiz. Dolayısıyla kısa süre içinde onu artık çoktan hak ettiği sıçramayı yaparken izleyebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...