Subscribe Twitter Twitter

19 Mart 2010

Devler Ligi'nde Son 8

Resmen Temel fıkrası gibi bir çeyrek finalistler topluluğu oldu da bu kadar mı düzgün bir dağılım olur? İkişer İngiliz ve Fransız'ın yanı sıra birer Alman, İspanyol, İtalyan ve Rus... Avrupa'nın 5 büyük ülkesinin arasına bu sene CSKA Moskova girmeyi başardı; ki bizim basın bu takımı Beşiktaş'ın grubundaki en zayıf halka olarak gösteriyordu. Bu arada Fransızlar en son ne zaman İtalyanlardan veya İspanyollardan fazla takımı çeyrek finale soktular araştırmak lazım.

Çeyrek ve yarı final kuraları an itibariyle çekiliyor. Barcelona ve Man. Utd. herkesin favorisi. Onların ayağını kaydırabilecek takım ise Inter ama benim favorilerim arasında Arsenal de var. Tabii ne kadar tahmin yapsak da boş, şanslı kura çekmek çok önemli. Bir de Talay Erker'in vakt-i zamanındaki sözünü hatırlamak lazım: "Hagi 40 metreden bir çakarsa ne istatistik kalır ne bir şey..."

Edit: An itibariyle kuralar... Arsenal'e gizli favorim dedim, 10 dakika sonra Barcelona ile eşleşti. Uğursuzluk bu olsa gerek. Barca'nın final yolu bu sefer daha engebeli; Arsenal'i geçseler büyük ihtimalle Inter'i karşılarında bulacaklar. Diğer tarafta ise Fransız çarpışmasından galip çıkan, Mustafa Denizli deyimi ile %51 Manchester United ile oynayacak. Lyon'a da bir türlü ulaşamadığı yarı final yolu bu sefer hiç olmadığı kadar açık ama Bordeaux'yu küçümsediğim sanılmasın.
Kısacası, bana göre geçen yılkinin aynısı bir final izleme şansımız yüksek.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...