Subscribe Twitter Twitter

2 Temmuz 2011

TamSaha Temmuz



TamSaha dergisinin Temmuz sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları, röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 81. sayısında, Türkiye'de futbol oynadığı 2 yıl boyunca pozitif karakteri ve olgun kişiliğiyle taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin sevgilisi olan Pierre Van Hooijdonk'la çok samimi, bir o kadar da keyifli bir sohbet gerçekleştirdik: "Aklı daha fazla kullanmak gerek!"

Türk futbolcusu için kâbus gibi görünen bir sınırı aşıp İspanya'nın en önemli takımlarından Valencia'ya transfer olan Mehmet Topal, Türkiye ve İspanya'daki futbol felsefelerini kıyaslarken, çok çarpıcı tespitlerde bulunuyor: "Türkiye'de futbol oynamak çok zor..."

A Millî Takım'ın yeniden yapılandırılmasında Avrupa'da yetişen Türk oyuncular büyük önem taşıyor. Bu oyuncuların en fazla umut vaat edenlerinden birisi de Chelsea'den yeniden Almanya'ya dönüp yeni sezonda Hamburg formasını giyecek olan 19 yaşındaki Gökhan Töre: Hiddink'in yeni gözdesi...

Geçen sezon Samsunspor'a transfer olduğunda bir 3. Lig oyuncusuydu. Ama gösterdiği performansla takımının Spor Toto Süper Lig'e çıkışına büyük katkı yaptı, Bank Asya 1. Lig'de "Yılın Genç Yeteneği" seçildi ve çoğu takımın peşinden koştuğu bir oyuncu haline geldi. Kemal Tokak: Kale gibi stoper...

Çoğu futbolsever onu Süper Lig'deki ve yeni takımındaki ilk maçında sonradan oyuna girip Galatasaray'a Ali Sami Yen'de attığı golle tanımıştı. A2 Millî Takım kampında yakaladığımız Ankaragücülü oyuncu, bu noktalara gelmesini sağlayan Samsunspor'da yaşadıklarını, Süper Lig'de geçtiğimiz sezon çektiği zorlukları ve hayatıyla ilgili detayları bizlerle paylaştı. Turgut Doğan Şahin: "Acemilik dönemim bitti..."

U19 Takımımız bu ay içinde Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek. Bu önemli organizasyon öncesinde U19 Takımımızın Teknik Direktörü ile bugüne kadar yapılanları, hedefleri ve hayalleri konuştuk. Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek 1992 jenerasyonunun çok başarılı olduğunu söyleyen Kemal Özdeş, şampiyonluk şansı en yüksek ekip olduğumuzu iddia ediyor: "En iyi takım bizimki..."

Ayrıca, "TFF'nin yeni başkanı Aydınlar", "Milli Takım: Altın değerinde 1 puan", "2010-2011 Sezonu Spor Toto Süper Lig İkinci Yarı Gol Analizi: Kondisyon ve konsantrasyon sorunu!", Spor Toto Süper Lig: İşte altyapının liderleri", "Coşkun Özarı: Bir Millî Takım efsanesi", "Taktiksel dizilişlerin tarihi: Rakamların dili var", "St. Pauli: Başka bir dünya", "Futbolun göç haritası: Yabancı sayısında 5. sıradayız", "Copa America: Futbol cambazları işbaşında", "Kafkasya Futbolu: Sıra Dağıstanlılarda", "Karadağ: Balkanların yeni yıldızı", "Efes Pilsen Futsal Ligi: Zafer yine İstanbul Üniversitesi'nin", "Nike Halı Saha Ligi:  Şampiyonlar İzmir ve Samsun'dan" dosyalarıyla TamSaha'nın Temmuz sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...