Subscribe Twitter Twitter

30 Temmuz 2011

Futbol Konuşamamak


Ne zaman neyin olacağını hiç ama hiç bilemediğimiz bir ülkede yaşıyoruz. Hatta biraz da kazara yaşıyoruz desek yeri. Güzel geçeceğini umduğunuz güneşli bir Pazar sabahı uyanıyorsunuz ve futbolun tepesindeki bir dolu adamı savcılık kapılarında görüyorsunuz. Sonra da adliye ve cezaevinde... Veya şöyle gideyim bir iki saat spor yapayım diyorsunuz ama eve döndüğünüzde ordunun zirvesindekilerinin yerinde yeller esiyor. Örnekleri çoğaltmak kolay fakat şu aralar futbol konuşmak veya yazmak istemiyor insanın canı. Transfer, yeni sezondaki oyun anlayışı, teknik direktör felsefesi falan konuşacağımıza Metris, adliye, iddianame gibi şeylere aşina olduk iyice.

Kötü mü oldu peki? Şu süreç biraz şeffaf ve hızlı yönetilse uzun vadede içimizi bugüne göre oldukça ferahlatan bir tablo göreceğiz. Yalnız bu geçiş süreci insanı verem etmekten beter yapıyor bazen. Evet, yıllardır varlığını bir şekilde bilip de elle tutamadığımız bir olgu futbolda şike. Temizlenmesi, bedeli hangi takım adına ne olursa olsun herkes için daha huzurlu bir futbol ortamı sunacak en nihayetinde. Ama ben sabah gazeteyi açtığımda hangi yöneticinin, futbolcunun veya menajerin savcılığa gittiğini öğrenmekten çok sıkılmaya başladım. Diğer bir deyişle uzun vadede birçok kulüp veya şahıs hak ettiği cezayı görecek belki ancak kısa vadede en büyük bedeli futbolsever ödüyor bu durumda.

Normalde şu mevsimde bir sürü kalburüstü futbolcuyu Üç Büyükler'e transfer ederdi kendince bizim spor medyası. Biz de saçma haberlere bakar, güler geçerdik. Arada doğru olanları çıkardı ve bir kısmımız bekleyişe geçerdi bir umut. Şu an ise ülke futbolunun en büyük umudu futbolun temizlenmesi! Gerçi halen bir kısım taraftar şike operasyonunun sırf kendilerini devirmek adına bir komplo olduğunu düşünüyor. Diğer yanda da bu operasyondan faydalanıp kendilerine pay çıkarmaya çalışanlar var. Kısacası olaya halen 'renkli' gözlüklerle bakan önemli bir kesim mevcut, ki açıkçası şu durumda en büyük temennim bu durumun da temizlenmesi olurdu. Renklerden önce futbolu görebilmek... İşte bu ihtimal, futbolumuzun temizlenmesinden bile daha uzak geliyor bana.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...