Subscribe Twitter Twitter

29 Haziran 2011

Beşiktaş ve Toyota


Bugün Habertürk'te yer alan habere göre Beşiktaş, forma reklamı da dahil olmak üzere Toyota ile ana sponsorluk konusunda anlaşmış. Haberin orijinal kaynağı da burada. Hemen atlayıp da inanası gelmiyor insanın çünkü rakamlar hiç de az buz değil; 3 yıl için 26 milyon $! Yani bugünkü döviz kurlarıyla yılda yaklaşık 6 milyon €'ya denk geliyor. Bugün dünya futbolunda forma sponsorundan en fazla gelir elde eden kulüpler sıralamasında Juventus (Betclic ile) 10. sırada yer alıyor ve yıllık forma reklam geliri 8 milyon €. Yani Beşiktaş'ın haberde yer alan gelirinden sadece 2 milyon € daha fazla. Galatasaray'ın Türk Telekom ile sadece forma reklamından yılda 2,8 milyon € (5 yıl için 20 milyon $ idi anlaşma, yanlışım varsa biri düzeltsin) elde ettiği bir ortamda böyle bir imza atılırsa yönetimi kutlamak gerek. Zira Cola Turka ile olan anlaşma tam anlamıyla komik ve yılda 2 milyon € civarında yanlış hatırlamıyorsam.

Bu arada Galatasaray'ın Türk Telekom ile olan anlaşması sadece forma sponsorluğuyla sınırlı kalsaydı eminim ki 2,8 milyon €'nun gayet üzerine çıkardı. Ancak anlaşma paketinin içinde bir de stad isim hakkı için 10 yılda 50 milyon $ (bugünkü döviz kurlarıyla yılda 3,5 milyon €) olunca forma reklamı da tek başına az görünüyor.

Son olarak Beşiktaş ve Toyota arasındaki anlaşmaya dahil olarak Siyah Beyazlı oyuncuların Toyota reklamlarında yer alması da var. Bundan sonra Quaresma ve Guti gibilerini bir yandan da "Toyota Gibi Adam" olarak göreceğiz ekranlarda. Tabii eğer haberler doğruysa...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...