Subscribe Twitter Twitter

1 Haziran 2011

TamSaha Haziran


TamSaha dergisinin Haziran sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları, röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 80. sayısında, sezona damgasını vuran oyunculardan Büyükşehir Belediyespor'un İsveçli yıldızı Samuel Holmen, performansının sırrını anlatıyor: "Kendimi önemli hissediyorum!"

İlk sezonunda şampiyonlukla taçlanan bir Beşiktaş deneyiminden sonra biten sezonu Medical Park Antalyaspor için ter dökerek geçirdi. Yeni takımında lider oyuncu kimliğini bir kez daha bulan Uğur İnceman, son yıllarda Türkiye'de yaşadıklarını ve Türk futbolunun sorunlarını Almanya'da yetişmiş bir oyuncu gözüyle bizlerle paylaştı: "Güven varsa başarı da var..."

Diyarbakırspor'daki performansı onu önce takım kaptanlığına, ardından da Trabzonspor'a taşıdı. Özellikle takımın skoru tutması gereken maçlarda sonradan oyuna girerek çalışkanlığı, sert ve yıldırıcı oyunuyla takımına katkı sağladı. Trabzonspor'un yeniden yapılanmaya gitmesi muhtemel yeni sezonda, Barış Ataş orta alanın önemli alternatiflerinden biri olarak görünüyor: Atom karınca...

Bu sezonun ikinci yarısında Eskişehirspor'da sürekli oynayan, orta sahada ve savunmanın her bölgesinde görev alan bir joker olarak tanıdık onu. Futbol hayatının büyük bölümü amatör kümede geçen bir oyuncu olarak yaptığı sıçrama parmak ısırtıyor. Üstelik 16 yaşında başından çok talihsiz bir olay geçmiş ve yürümesi bile tehlikeye girmiş. Veysel Sarı: "Kurşun yedim, pes etmedim!"

Orkun Aktaş FIFA kokartlı yardımcı hakemlerimizden birisi ve sahadaki en dikkat çekici özelliği kıyamet kopsa bile soğukkanlılığını koruma becerisi. Hırstan arınmış olmanın, bir ekibin başarısına katkıda bulunmakla yetinebilmenin önemine dikkat çekiyor: "Hakemlik sakin kalabilme mesleğidir..."

İngiltere'nin büyük kulüplerinin çoğu peşindeydi ama onun kaderi Liverpool'la kesişti. Millî Takım'ın da gelecekteki umudu olan genç kaleci, önünde uzun ve zor bir yol olduğunun farkında. Van Der Sar gibi büyük kalecileri örnek alan Yusuf Mersin'in idolü ise futbol dünyasının dışından sürpriz bir isim, Roger Federer: Asla yalnız yürümeyecek...

U17 Milli Takımı ile Almanya'daki Elit Tur'da mücadele ettiğinde herkesin sorduğu 11 numaraydı. Mustafa Denizli döneminde Beşiktaş'ın A takım kampına çağrıldı. Maçların sonuna kadar enerjisini koruyan ve soğukkanlılığıyla dikkat çeken sol kanat oyuncusu Erkut Şentürk, bir gün A takımda kendine yer bulabilmek için var gücüyle çalışıyor: Gözü Avrupa'da...

Ayrıca, "Euro 2012'nin yolu Brüksel'den geçiyor", "Belçika: Mazisini arayan Şeytanlar", "Rekortmen şampiyon Fenerbahçe", "Avrupa'ya Kartal uçtu", Bank Asya 1. Lig: Nefes kesen yarışın anatomisi", "Mersin İdman Yurdu: 28 yıllık hasret bitti", "Samsunspor: Karadeniz'in ligdeki ilk temsilcisi", "Mor menekşe çiçek açtı", "Spor Toto 2. Lig: Bank Asya'nın üç yenisi", "Büyük liglerin 'en'leri", "Barcelona ambargosu", "Porto'ya en büyük ödül", "Eski Wembley'de beş final"; "Fransız futbolu ırkçı mı?", "Napoli: Küllerinden doğan efsane", "Kadın Ligleri" dosyalarıyla TamSaha'nın Haziran sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...