Subscribe Twitter Twitter

30 Mayıs 2011

Avrupa'da Gol Krallığı: Sezon Finali



İngiltere:    Tevez (Man. City)            21 gol
İspanya:      Ronaldo (R. Madrid)      40 gol
Almanya:   M. Gomez (Bayern)         28 gol
İtalya:          Di Natale (Udinese)          28 gol
Fransa:        Moussa Sow (Lille)           25 gol
Portekiz:    Hulk (Porto)                       23 gol
Hollanda:  Vleminckx (NEC)             22 gol
Türkiye:    Alex (Fenerbahçe)            28 gol


Sezon biterken Altın Ayakkabı fersahlık bir farkla Ronaldo'ya gidiyor. Ne var ki bu performans bile Portekizli'ye yalnızca Copa del Rey'i getirmeye yetti. Zira karşısında artık tanımlanamayan bir olguya dönüşen Barcelona varken zaten bu çok zordu. Bu arada sezonu 31 lig golüyle tamamlayan Messi'ye de bir selam çakmazsak ayıp olur. Aynı zamanda 12 Şampiyonlar Ligi golüyle bu kulvarda bir sezonda atılan en çok gol rekoruna van Nistelrooy'la ortak oldu böylece.


Listede takımına direk etki eden iki oyuncu Di Natale ve Alex... İkisi de 34. yaşlarını doldurmak üzere. Biri mütevazi kulübünü tarihinde ikinci kez Devler Ligi'ne sokarken, diğeri de takımına 4 yıllık aradan sonra şampiyonluk getirdi. Ve açıkçası ikisi de 28 golü bulmanın hiç de kolay olmadığı sert liglerde başardı bunu. Dolayısıyla bu ikili de büyük bir alkışı hak ediyor.


Son olarak listedeki sekiz ülkeden üçünün (Fransa, Portekiz ve Türkiye) gol kralı şampiyon takımdan çıkarken, ikisinin (İngiltere ve İspanya) golcüsü de lig kupasını kaldırdı. İngiltere demişken, sekiz ülke arasından en  kısır gol kralının Premier Lig'den çıkmış olması enteresan. Tabii Torres ve Drogba gibi adamlar eski formlarında değil. Adebayor'un da gidişi tepetaklak, ki zaten sezon ortasında Madrid'e adeta kaçmıştı. Ronaldo'nun formunda değişen bir şey olmasa bile o da artık La Liga'nın topçusu. Hal böyleyken ortam, takımını büyük ölçüde sırtlayan Tevez'e kalıyor. O da "ülkeme gideceğim, futbolu bırakacağım..." nidaları altında bir yere kadar zaten...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...