Subscribe Twitter Twitter

3 Mayıs 2011

TamSaha Mayıs


TamSaha dergisinin Nisan sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları, röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 78. sayısında, Bursaspor'un ünlü golcüsü Kenny Miller çarpıcı açıklamalar yapıyor. Rangers, Celtic ve yine Rangers forması giyen nadir oyunculardan Miller, Türkiye'ye geliş kararını yurtdışında futbol oynama arzusuna bağlarken, "Tercihinde para önemli bir faktör müydü?" sorumuza oldukça ilginç bir karşılık veriyor: "Ben döviz bürosu değilim!

Türk futbolunun umut bağladığı önemli kalecilerden birisi o. Bir dönem Trabzonspor kalesini istikrarla korudu, A Millî Takım oyuncusu oldu. Oynadığı iki Galatasaray maçında yediği gollerle çıkışı sekteye uğrasa da yine bir Galatasaray maçıyla adeta yeniden doğdu. Şampiyonluk yarışının en kızıştığı dönemde omuzlarına yüklenen sorumluluğu başarıyla taşıyor ve hedef olarak sezon sonunda mutlu sona ulaşmaktan başka bir şey düşünmüyor. Tolga Zengin: Küllerinden doğdu.

Bugün "Anadolu ihtilali" diye bahsettiğimiz başkaldırının meşale taşıyıcısı Eskişehirspor'dur. Bu hareket aslında bir şehrin ayaklanması, İstanbul hegemonyasına başkaldırısıdır. Ve bu başkaldırının arkasında, yediden yetmişe kenetlenen bir kitle yer alır. Bu kitlenin lideri ise Amigo Orhan adıyla maruf Orhan Erpek'tir: "Es-Es'in Kuvayi Milliye ruhu!"

Futbol altyapısını İsveç'te alan, yıldızı olduğu Hammarby takımıyla Avrupa kupalarına katılan ve Mustafa Denizli tarafından 2.5 sezon önce Beşiktaş'a getirilen bir kanat oyuncusu o. Beşiktaş'a gelirken yaşadıklarını, yedek kaldığı dönemi, Türkiye'deki futbolcuların hayat şartlarını çok çarpıcı ifadelerle ve büyük bir içtenlikle dile getiriyor. Erkan Zengin: "Türkiye'de futbolcular kral gibi"

Futbolseverler onu ilk olarak Trabzonspor'da tanımıştı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da gördük kendisini. Pas yeteneğine bakılınca Xavi ve Iniesta'ya bile benzetebileceğimiz Ali Güzeldal, yaşadıklarını ve bir o kadar da eğlenceli iç dünyasını bizlerle paylaştı: "Sakatlığım sayesinde pas vermeyi keşfettim! "

Yıllarca Beşiktaş'ta üçüncü kaleci olarak kenarda bekledi. Kendisine kulüp aradığında bırakın Bank Asya 1. Lig'i, denendiği 2. Lig takımından bile yetersiz bulunup gönderildi. Bu sezonun ikinci yarısında transfer olduğu Sivasspor'da bulduğu şansı çok iyi değerlendirdi ve takımın üst üste kazandığı maçlarla küme düşme hattından sıyrılışına büyük katkı yaptı. Onun hikâyesi, genç ve yetenekli bir kalecinin fırsat verildiğinde neler yapabileceğinin kanıtı gibi. Korcan Çelikay: Değeri geç anlaşıldı.

Hakem ve yardımcı hakem kadrosunun yaşı en büyük üyesi. 43 yaşında ve 12 yıldır Süper Lig'de bayrak sallıyor. Bugüne kadar pek çok derbide ve bir kupa finalinde görev yaptı, 2003'te "yılın yardımcı hakemi" ödülünü aldı. Hakemler arasında "efsane" lakabıyla anılıyor. İnce ofsayt pozisyonlarında "topun sesini duyan adam" da o. Yıllarca askeri bandoda klarnet çaldığını öğrenince sesler konusundaki hassasiyetini anlamak mümkün. Ama o bu konuyu "gönlünü sahaya vermek"le açıklıyor. Selçuk Kaya: Çizgideki duayen.

Ayrıca, "Kupa sahibini buluyor"; "Avrupa'daki Futbolcuların Demografisi: Portekiz ve Türkiye altyapı fakiri", "Bank Asya 1. Lig Play-Off'u: Tek takıma bilet var!", "Sporda Şiddet Kanunu'nun getirdikleri", "Jose Mourinho: Çok özel bir 9 yıl", "Rogerio Ceni: 100'ler kulübünde bir kaleci", "Kafkasya Futbolu: Çeçenlerin umudu Gullit", "FC United: Demokrasinin beşiği", "U17 Güney Amerika Şampiyonası: Hayallerin peşinde!", "İkinci adamlar: Perde arkasındaki kahramanlar", "Futbol Ekonomi: İspanyol futbolunun diğer yüzü", "Armaların Dili: Mitoloji ve tarih sentezi", "Il Grande Torino: Siste kaybolan efsane", dosyalarıyla TamSaha'nın Mayıs sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...