Subscribe Twitter Twitter

19 Mayıs 2011

Avram Grant: Ortası Olmayan Adam


Enteresan bir kariyer yolu var Avram Grant'ın. İngiltere'ye gelene kadar İsrail'de 4 lig şampiyonluğu ve 5 yerel kupa zaferi bulunuyor. El üstünde tutulan ve zirveye oynamaya alışmış biri yani kısaca. Mourinho'yu yolcu eden Abramovich, onun yerine yakın arkadaşı Grant'ı getirdikten sonra da İsrailli hocanın iyi gidişatı devam ediyor aslında. Ama bir türlü o bayrağı zirvenin en tepe noktasına dikemiyor! Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'ın ardından ikinci olurken, Lig Kupası'nda da yine finalde Tottenham'a takılıyor.

Ertesi sezonu takım çalıştırmadan geçiren Grant, 2009/10'un ortasında Portsmouth'u alıyor bu sefer. Düşmemeye oynayan takım, sezonu finansal zorluklarla birlikte son üçte tamamlayıp Championship yolunu tutuyor. Ama Grant yine bir şekilde zirveye yakın duruyor ve onca zorluğa rağmen FA Cup finaline yükseliyor. Yine de eski ekibi Chelsea'ye 1-0 yenilmekten kurtulamıyor. Böylece dibi ve zirveyi bir arada gördüğü Portsmouth'tan sezon sonunda ayrılıyor.

Bu sezonun başında ise West Ham'a geçti Avram Grant. Yalnız sezon boyunca bir türlü dikiş tutturamadı ve üzerinde daima kümede kalma baskısı taşıdı. Yine de Lig Kupası yarı finalinde Manchester United'ı 4-0 gibi bir skorla mağlup ederek tekrar adından bahsettirdi. Sezon sonunda ise West Ham'ın küme düşmesini engelleyemedi ve ezeli rakip Milwall'un taraftarlarının sevgisini (!) kazandı.

Sonuç olarak şu ana kadar Premier Lig'deki üç sezonunda dört gümüş madalyanın yanı sıra iki de takım düşürme performansı var Grant'ın. Kısa zaman diliminde hem zirveleri hem de dipleri görmek nasıl bir psikoloji yaratır merak etmiyor değilim. Ama belli ki adam ortalarda durmayı beceremiyor işte...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...