Subscribe Twitter Twitter

26 Mayıs 2011

Transferler Patlarken


Sezon biter bitmez transfer incileri de patır patır dökülmeye başladı. Hatta şu postu yayınlamadan önce bile acaba yeni bir şey oldu mu diye baktım sağa sola. Önce Egemen'in Beşiktaş'a geçişini gördük, ki artık Türkçe'nin ikinci hatta üçüncü dil olmaya yüz tuttuğu Nevzat Demir Tesisleri için gerekliydi bu! Yabancı sınırına uyumlu kalmak için her maç türlü denklemlerle uğraşıyor zira Beşiktaş kenar yönetimi... Fernandes'in son haftalardaki çıkışı, takıma kalıcı olarak yerleşmesine yetti. Ben yine de soru işaretiyle bakıyorum. Veli Kavlak hakkında da yorum yapmak için erken. Buna yetecek kadar izleme şansım olmadı ve ayrıca Süper Lig'in bambaşka bir yer olduğunu hatırlamak gerek. Cenk Tosun gibi parlayabileceği gibi Erkan Zengin'in yolundan gidip ortadan kaybolabilir de... Ama yine de Ernst ve Bobo'yla anlaşıp önümüzdeki senenin takımını hazır edeceğini belirten yönetim halen niye Forlan gibi yıldız transferi peşinden koşar? Bir mantığı yok elbet, lig beşinciliğini unutturmak gerek bir yerde!..

Galatasaray'a bakacak olursak, sanırım taraftarın en güvenmediği transfer Fatih Terim. Ünal Aysal'ın pek göze batan popülist veya ütopik bir demeci duyulmadı. Elmander deseniz takıma hücumda basamak atlatacak cinsten. Selçuk İnan ise Barış - Ayhan - Mustafa Sarp üçlüsüne mecbur kalmış bir camia için ilaçtan öte bir transfer. Yalnız Fatih Terim'i bir kulüp takımının başında yüzü gülerken gördüğümüz son sezon, Fiorentina'nın başındaki 2000/01 sezonu. Uzun süredir yoğun maç ve antrenman temposuna hayli mesafeli. Bütün seneyi çöpe atabilir diyemeyiz ama en azından sezonun başlarında Galatasaray'ın önemli sıkıntı çekmesi şaşırtıcı olmayacak. Bu arada Drogba'yı 'the Telegraph' gibi önemli yabancı basın kuruluşları bile öncelikle Galatasaray'a yazıyor malum. Bu isme heyecanlanmayacak adam yok gerçi ama takım başarılı olduğunda yüzü gülüp, rüzgar tersine dönünce ortamı karıştırabilecekmiş gibi geliyor. Sadece bir öngörü...

Fenerbahçe'den şimdilik Emenike sesi geldi sadece. Bir de büyük ihtimalle Beşiktaş'ın bir türlü anlaşmaya varamadığı Sezer Öztürk...İlki bir ihtimal ama ikincisi direk yedek olmaya gelecek gibi. Eğer Aykut Kocaman bin bir güçlükle kurduğu taktiği değiştirip Emenike'yi Niang'ın yanına koyacaksa tamam. Bu uzak ihtimal. Ama sistem aynı olacaksa, sağlıklı olduğu sürece Niang ilk 11'de kalacaktır zaten. Yine de sıkışan maçları koparıp, arkasındakilere yeni çözümler sunması açısından ve kadro derinliği bakımından Emenike oldukça başarılı transfer.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...