Subscribe Twitter Twitter

16 Mayıs 2011

Ajax Şampiyon(muş)



Avrupa'nın en üst düzey liglerinden birinde son haftaya giriliyor. İlk sıradaki takım daha geçen sezonu şampiyon bitirmiş. İkinci ise ondan sadece bir puan geride. Bu iki takım, sezonun son maçında karşı karşıya geliyor. Ev sahibi mutlaka kazanmalı. Diğerine de aksi herhangi bir skor yetiyor. Evet, tahmin etmek için resmi görmeye gerek yok zaten!.. Hollanda Ligi'nde Ajax, Twente'yi 3-1 yenerek son haftada liderliği ve şampiyonluğu alıyor. Teknik direktör Frand de Boer'in aynı zamanda doğum günü ve takımını 7 yıl aradan sonra zirveye taşıyor. Üstelik pek de güzel bir 90 dakika oluyor.

Güzel bir hikaye yani değil mi? İnsan heyecanlı olacağını gayet hissediyor ve izlemek istiyor doğal olarak. Hollanda Ligi'nin yayın hakkı da Beyaz TV'de. Yani oturur izleriz diye düşünüyoruz doğal olarak. Yalnız sabah kalkınca görüyoruz ki o anda o kanalda uyduruk bir iş dünyası programı var. Maç ise ancak gece yarısına doğru banttan verilecek! Şimdi bana kimse kalkıp "bizde futbol çok seviliyor yea, Türkiye'de futbol sadece futbol" falan demesin. Türkiye'de sevilen şeyin futbolla uzaktan yakından alakası yok! Yine söylüyorum, tantanasını seviyoruz sadece bu oyunun. Kendisini değil.

Ekranlarda hangi takım olursa olsun güzel oyun izlemekten ziyade birkaç takımın uğruna "renk körü" olmuş o kadar insan var ki. İnsan kendini bayağı bir azınlık olarak hissediyor. Ellerini göbeğine koyup oturduğu yerden maça 'bakarken' "o kadar para alıyor koşacak oynayacak ulan" diye ahkam kesen adam Erman Toroğlu'yu da feyz alır, Ahmet Çakar'ın da gazına gelir, Sinan Engin'e de kulak verir pek tabi... Aslında anlamaz futboldan ama nedense onun hayatıdır bu oyun. Ama Bill Shankly'nin dediği gibi değil kesinlikle, aman karıştırmayalım! Böyle o kadar çok adam var ki!.. Durum böyle olunca da dünkü Ajax - Twente maçını izlemek isteyip isyan eden yeterli bir kamuoyu da oluşamıyor işte. Kime anlatacaksın ki derdini? Böyle bir çoğunluğa böyle yayınclık yakışır işte! Ha tabii bir de Papatyam...

Bu ülkede ne zaman pazar akşamları gürültü, gerginlik, birbirine karışan bağrışmalar yerine dolu dolu futbol programı görürsek o zaman o çoğunluk da işin güzel yanıyla tanışmış olacak. Çok mu istiyoruz yahu?

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...