Subscribe Twitter Twitter

21 Nisan 2010

Inter 3-1 Barcelona

Barcelona'yı mat etmenin yolunu bir tek Hiddink'in bulduğu söylenirdi. Hollandalı, geçen sezon Chelsea ile mükemmele yakın katı bir takım savunması yaparak elemek üzereydi Katalanları. Bu gece Milano'da tek yolun o olmadığını gördük. Maçın kısa özeti budur.

Mourinho, bu sezon büyük maçlarda sıklıkla uyguladığı hücum pres sayesinde Nou Camp'a avantajlı gidiyor. Eto'o, Milito, Sneijder ve Pandev'den oluşan ileri dörtlü, Barcelona'nın oyun kurmasını zorlaştırdı. Öyle ki, top Barça yarı alanındayken bu dörtlü adeta o delici pas gücüne daha başlamadan set çekti. Bu yoğun hücum presin yanı sıra, ceza sahası çevresinde Messi ve Ibrahimovic'i de etkisiz hale getirince gece Inter adına pembe bitti. Yaptıkları birkaç defans hatasından en önemlisinde golü yediler. Pozisyonunu kaybeden Maicon'a Cambiasso & Lucio anlaşmazlığı eklenince bu hatayı affetmedi Barça.

Golden sonra konsantrasyonunu kaybetmedi Inter. Rakibi hataya zorladılar. Topu kaptıktan sonra etkili ve hızlı hücum yapabildiler çoğu zaman. Bu noktada Milito müthiş işler başardı. Bahsettiğimiz hücum preste etkili olmasının yanında aldığı topları da verimli kullandı. Nitekim 2 asist ve 1 golle bitirdi maçı.

Barça cephesinde Messi ve Ibra beklenen performansı çizemedi. Tabii bunda başarılı Inter savunmasının da rolü büyük. Top Messi'nin ayağına geldiği anda savunmacılar, özellikle Lucio hemen yanında bitiyordu. İşte bu anlarda, Inter defansı arasında kaybolan Ibrahimovic'in yerine ileri uç elemanı olarak Messi geçmeliydi. Zira Arjantinli, hareketli stiliyle zaten Inter defansını üstüne çekerek dolaştırıyordu ve bu sayede arkasındakilere yer açabilirdi. Onun pozisyonuna da bir kanat oyuncusu alınmalıydı. Nitekim Guardiola bunu gördü ama sanki 61. dakikaya kadar beklemekle hata etti. Ibra'nın çıkıp Abidal'in girmesi (Maxwell sol açığa, Abidal beke geçti) ilk anda çoğu kişiye tuhaf gelse de aslında olması gereken buydu diğer bir deyişle. Tam değişiklik yapılacakken 3. golün yenmesi de bir şanssızlıktır Barça için.

Kısacası güzel bir taktik savaşı izledik Guiseppe Meazza'da. Akıllı hücum presi ve takım savunmasıyla Barcelona'ya pas yaptırmamaya çalışan Mourinho, bu kıskaçtan çıkmanın yolunu bulmakta zorlanan Guardiola'yı şimdilik mat etti. Haftaya Nou Camp'taki rövanşta bakalım kimin kalesi düşecek...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...