Subscribe Twitter Twitter

14 Nisan 2010

Dünya Kupası Bilet Reyonu

FIFA'da belki hiç rastlanmadık bir telaş var son zamanlarda. Dünya Kupası'na sayılı günler kaldı ama satılan 2,2 milyon biletin yanında halen sahibini bekleyen 500.000 bilet var. Final karşılaşması hariç tüm maçlar için yer bulabilmek mümkün ama Güney Afrikalıların alım gücü ortada. Kişi başına düşen ortalama yıllık geliri 5.600 $ dolaylarında olan bir ülkeden söz ediyoruz. Hal böyle olunca bilet fiyatları halka 'tuzlu' geldi. FIFA da çözüm olarak, boştaki biletleri süpermarket kanalında satışa sunma kararı aldı. Zira koskoca dünya kupasını boş tribünlere oynamak hiç de prestijli olmayacak.

Yukarıdaki tabloda 2010 Dünya Kupası'nın bilet fiyatları $ cinsinden görülebilir. İlk kategori, buralarda 'kapalı' diye adlandırdığımız tribün oluyor. 2. kategoride ise köşe gönderlerinin civarındaki tribünler yer alacak. Bir alt kategori olan 3, kale arkalarının köşeye yakın taraflarını kapsayacak. Son kategoride de 'açık' tribün olarak bildiğimiz kale arkaları olacak ve bunlar sadece yerel halk için satışa sunulacak.

FIFA şimdiye dek bilet satışlarını internet sitesi üzerinden ve kredi kartı aracılığıyla yapıyordu. İlk kez Siyah Kıta'da düzenlenecek olan dünya kupası, böylece süpermarketlerde satılan biletler sayesinde bir ilk daha yaşayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...