Subscribe Twitter Twitter

29 Nisan 2010

Barcelona 1-0 Inter


Nou Camp'ta önce durgunluk, sonra heyecan ve en son hüzün vardı bu gece. Umut her zaman Katalanların yüreğindeydi ama olmadı. Mourinho, Barcelona'yı durdurma rehberinde ne yazıyorsa aynen uyguladı. Bir teknik direktörün takımına etkisi sorgulanır ya... İşte Portekizli ve Guardiola şu an bu konunun en somut örnekleri. Bir kazanan olmalıydı, o da "Special One" oldu. Barça'nın eski tercümanı, maç öncesi açıklamaları ile finalin Inter için bir rüya olduğunu belirtmiş, kulübünün hislerine bu şekilde tercüman olmuştu. Bir zamanlar onun kaptanı olan rakibi Pep ise, takımının aklındaki tek şeyin iyi futbol olduğunu söylüyordu. İşte şimdi kazanan koltuğunda oturan Mourinho, finalde eski hocası van Gaal'i buldu karşısında.

Barcelona, ilk maçta olduğu gibi düşüncelerini sahaya yansıtamadı. %75'e %25'lik bir pozisyon üstünlüğü kursalar da ilk net gol girişimleri 82. dakikada geldi. Bundan 2 dakika sonra da Pique'nin sınırlarını aşan golünü izledik. Özetle o korkunç topla oynama oranına rağmen 90 dakikayı sadece 4 gol girişimi ile bitirebildi Barça. Bunun da son 62 dakikasının 10 kişi kalmış bir rakibe karşı olduğunu belirtelim. Topu kim ne zaman ayağına alırsa alsın, ip gibi dizilmiş ve çift sıra olmuş çok katı bir savunma buldu karşısında. Inter'in ilk maçtan tek eksiği, bu defansif anlayışın yanına etkili bir kontra atak koyamayışıydı. Buna ister Pandev'in yokluğu, ister Sneijder'in orta sahada daha sert bir dirençle karşılaşması diyelim. Sonuç olarak Barcelona gibi bir ekibi, üstelik turun üçte birini 10 kişiyle oynayarak elemek büyük başarıdır.


Mourinho gibi teknik direktörüm olsa... Medya ve meslektaşlarıyla bu kadar laf dalaşına girip, konuştuğunun altını fazlasıyla doldurabilen adamdan korkulur. Özellikle de başarılı bir adamsa... Sevmeyeni kadar seveninin de çok olması bundandır, ortası yok. Seneye de İtalya'da kalması iyice zordur artık.

Son olarak, geçen sezonu efsanevi 6 kupayla kapatan Barcelona bu sezon sıfır çekme tehlikesi yaşıyor. Real Madrid'in en zor maçı Malaga olarak görünürken, Katalanlar Villareal ve Sevilla deplasmanına uğrayacak. Ama ne olursa olsun, bu sezonu da tıpkı geçen seferki gibi hoş anılarla hatırlıyor olacağız. Şu yurdum insanına futbolu gerçek anlamda sevdirebilen bir kulüpten bahsediyoruz. İlle kupa kazanması mı gerekiyor?

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...