Subscribe Twitter Twitter

1 Ocak 2012

TamSaha Ocak



TamSaha dergisinin Ocak sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları, röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 87. sayısı da dopdolu.

Kamerun'da başlayan futbol kariyerini Uruguay ve İspanya'da sürdürdü. Şimdiyse Büyükşehir Belediyespor forması giyiyor. Kulübünde birlikte çalışma fırsatı bulduğu Millî Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'ya biraz sabır gösterilmesi durumunda Türkiye'nin çok önemli bir teknik adam ve başarı kazanacağına inanıyor. Pierre Webo: "Türkiye Avcı'yla iyi yerlere gelecek..."

Meksika futbolu denilince akla gelen ilk onun ismi geliyor. Pek bilinmese de bir diş hekimi olan yıldız oyuncunun Real Madrid kariyerini rekorlarla süslemesi ve kulüp tarihinin en iyi 10 ismi arasında gösterilmesi boşuna değil. Röveşata golleri ve taklalarıyla ünlü Hugo Sanchez, TamSaha'nın sorularını yanıtladı: "Türkiye önemli bir futbol ülkesi..."

Galatasaray'ın altyapısından yetişip 14 yaşında profesyonel sözleşmeye imza attı. Genç Millî Takımların her kategorisinde 70'in üzerinde maç oynadı. Sivasspor'da Süper Lig'deki ilk sezonunda formayı kaptı. Murat Akça: Defansın Kara Murat'ı...

Altyapısından yetiştiği Beşiktaş'ın as kadrosunun belki de önemli isimlerinden biri olabilecekken, sakatlıklar ve hoca değişiklikleri yüzünden uzun bir süre kiralık oyuncu unvanından kurtulamadı. Ancak Orduspor, kaybolmakta olan bu genci adeta ayağa kaldırdı. Emre Özkan: "Bir gün Liverpool'da oynayacağım..."

Geçtiğimiz sezon bir 2. Lig oyuncusuyken bu sezon Süper Lig'de forma giyen Emrah Başsan, Pendikspor'da gösterdiği performansla önce Genç Millî Takımlara, ardından da Antalyaspor'a sıçrama yaptı. Henüz 19 yaşında ve artık bir Ümit Millî Takım oyuncusu: "Antalya'da bir joker..."

Futbolda Avrupa Şampiyonası finallerine üç kez katılan Türkiye, futsalda bu heyecanı ilk kez 2012 yılında yaşayacak. Avrupa'nın en iyi 12 takımı arasına giren Futsal Millî Takımı'nın Teknik Direktörü Ömer Kaner, 5 yıl içinde gelinen noktanın önemli bir başarı olduğunu belirtiyor: "Az zamanda çok iş başardık..."

Ayrıca, "Spor Toto Süper Lig İlk Yarı Analizi: Damgayı Galatasaray vurdu", " Süper Lig'in Yabancı Raporu: Gelen gideni arattı", "Türk hakemliğinin gurur tablosu!", "Şampiyonlar Ligi: Bu sezon sürpriz çok",  "UEFA Avrupa Ligi: Yoksa boşu boşuna mı oynadık?", "Braga: Portekiz'in yeni yıldızı", "PSV: Eski günlerini arıyor", "Elveda 2011", "Alt kattan gelen sesler", "Avrupa Şampiyonası Tarihi: Mucizelerin gölgesinde", "Euro 2012'ye Doğru: Ölüm grubu eksik kalmadı!" "Socrates: Saygılar Doktor!", "Gary Speed: Hızlı yaşadı, genç öldü", "Barça'nın yeni bebekleri", "Udinese: Kuzeyden esen rüzgâr" dosyalarıyla TamSaha'nın Ocak sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...