Subscribe Twitter Twitter

8 Ocak 2012

Çok 'Şükür'


Bugünkü Manchester derbisinde izledik tekrar Paul Scholes'u. Geçtiğimiz sezon sonunda futbolu bırakmış, Ferguson'ın yanında antrenör olarak yeni bir göreve soyunmuş, bu sezon takımın orta sahası alarm vermeye başlayınca da hocasının ricasını geri çevirememiş. 37 yaşında Scholes ve bugün aylardır takımla idman yapmamasına rağmen birkaç pas hatası haricinde neredeyse hiç sırıtmadı.

Biz ise ülke futbolumuzun önemli isimlerinden birinin "geri dönüşünü" konuşuyoruz son günlerde. Yeşil sahalara olmasa bile futbol programı stüdyolarına... Semih Şentürk'ün 25 yaşında "Genç" sıfatını koruduğu, Blackburn'den 39 yaşında omuzlara alınarak futbola veda eden Tugay'ın henüz 30'unda 'yaşlı' diye hor görülmüş olduğu bir ülkede yaşıyoruz neticede. Hakan Şükür'ün de meclis koltuğundan yarı kalkıp biraz da 'yorumcu' koltuğuna çöreklenmesi çok şaşırtıcı değil bu açıdan. Uğur Vardan'ın bugünkü yazısına noktasına virgülüne kadar katılıyorum konuyla ilgili.

İki kulvarda da part-time olmaktan ziyade tam zamanlı milletvekili olarak kalsa bile Hakan Şükür'den ülke sorunlarına müthiş çözümlemeler getirecek bir yaratıcılık beklemiyorduk elbette! Ne de olsa işine gelen her zaman konuyu ondan iyi bilen büyükleri var Şükür'ün. İşin vicdanî ve etik kısmı mı? Orasını da yine başka bir 'büyük' iki kelamla halleder nasılsa, okyanus ötesinden...

1 yorum:

Dumanovsky dedi ki...

Bence tartışılması gereken konu ne biliyormusunuz.Sporun içinden gelen birinin pardon ; futbol hakan şükür sporun içinden gelemez,işinden de kafasına göre gelir.Bu çıldırtan hamlelerinin olmasıdır.Asıl üzülecek durum ise bu kişinin yaptığı pişkinliğin,maymun iştahlılığın,akılalmazlığın yeterince eleştirilip tartışılmamasıdır.Sporun içinde yer alan spor ile yaşayan bir insan olarak bu ciddiyetsizliği ve kanıksamışlığı sindiremiyorum.Birkaç gündür bloglarda sırf bu konu ile ilgili yazılar bulmaya çalışıyorum blog aydınları bakalım konuya ne kadar duyarlı sorusunu cevaplayabilmek için.Trajikomik olsa da Hukukçu bir spor bakanı na rağmen spor da ki düzenin kargaşasınını yaşamaktayız.saygılar ,iyi çalışmalar.

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...