Subscribe Twitter Twitter

5 Ocak 2012

Taca Çıkan Süper (!) Lig


Şike skandalına dair ne desek bir şekilde manasını yitirdiği ve hiç olduğu raddedeyiz uzun zamandır. Kirlenen futbolun nasıl temizlenebileceğinden ziyade yayın hakları, Türk futbolunun ekonomik durumu, play-off gibi ikincil  unsurlarla uğraşıp durdu gerekli merciler. Ve bu şekilde sorumluluk alan birer merci unvanını da yitirdiler net bir şekilde. Şimdi de 58. madde değişsin mi değişmesin mi tartışması... Ne güzel! Değişse ve şikeye teşebbüs eden hatta şike yapan yöneticinin mensubu olduğu kulüp küme düşürülmese ne kazanacağız biz? Artık olmayacak mı şimdi bu tarz kirli oyunlar; sevinelim mi ne yapalım şimdi!

Demirören bu maddede yapılacak olası değişikliğin Türk futboluna nasıl bir fayda sağlayacağını biraz daha açsa kendince ne güzel olur. Eminim mantıklı bir açıklamayı kendi beyin kıvrımlarında da bulamıyor zaten. Politik mi politik o da diğer herkes gibi... Milleti de 6 aydır aptal yerine koyup yüzeysel açıklamalar yapmaktan da sıkılmadılar.

Her geçen gün top bir kez daha taca atılıyor, yine gündem olayın çekirdeğinden uzaklaşıyor. Toplantılar, genel kurullar, kararlar, UEFA'nın tutumu vs... Her seferinde değişik bir yan gündem geliyor, geçiyor ve top tekrar taca çıkıyor. Bir gün gelecek top taçtan da öte stadın dışına çıkacak. Bu ülkede bir tane Süper Lig var, her ne kadar süperlikten çok uzak olsa da. Ve o da stadın dışına çıkarsa eğlenecek bir futbolumuz kalmayacak.

Kulüpler Birliği, Fenerbahçe batarsa hepimiz batarız derdinde. Öyle olunca topu sürekli federasyona atarak bir anlamda baskıya alıyorlar M. Ali Aydınlar'ı. O da topu taca atmaktan ötesine gidemiyor, hatta net bir karar almıyor aylardır. Bana öyle geliyor ki en sonunda ne karar verilmesi gerekiyorsa bir şekilde UEFA gerekli yaptırımlarını koyacak ve olayı pat diye kavga kıyamet kapatacak. Sonra kulüpler birliği ve federasyon "biz uğraştık ama kurtaramadık" deme hakkı olacak ve günah keçisi dış mihrak (!) UEFA olacak. Kısacası içerde herkes üç maymunu oynarken dışarıdan 'patron' gelip masaya yumruğunu vuracak ve kötü adam olma pahasına olayı temizleyecek, temizletecek.

Ama tabi Türkiye burası. Bugün bunu yazıyorum ama yarın manşetlerde öyle bir şey görürüm ki şu yazı külliyen boşa gitmiş olabilir. Sonumuz hayrolsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...