Subscribe Twitter Twitter

23 Kasım 2008

Sıfır, Benitez, Rotasyon, Rooney


Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Fenerbahçe, Galatasaray, O. Lyon, Villareal, Sevilla, Valencia, Juventus, Ajax.

Yukarıdaki liste, Şampiyonlar Ligi kura çekimindeki 1. ve 2. torba takımlarının listesi değil. Bu takımlardan özel bir lig oluşturulsa çatır çatır maçlara sahne olur da, konumuz başka. Enteresan nokta şu ki, bu takımların hiçbiri geçtiğimiz haftasonunda liglerinde gol atmayı başaramadı. Hatta oynadıkları 6 maç da 0-0 bitti.

Durumu hafta arasında oynanan milli maçlara bağlamak gayet mantıklı. Futbolcu da eşek değil malum. Yerel lig, kupa maçları, milli maçlar ve Şampiyonlar Ligi (veya UEFA Kupası) derken üç günde bir sahaya çıkmak, en son Arda örneğinde gördüğümüz gibi bedeni hırpalıyor iyice. Bu yükü kaldıramayacak futbolcu hiç mi yok? Var elbet. UEFA Teknik Sorumlusu Andy Roxburgh'e göre Wayne Rooney, fizik gücünün oyun iştahıyla da birleşmesiyle neredeyse her gün (biraz abartı olabilir tabi) maç yapabilecek kapasitede bir futbolcu.

Yakın zamana kadar yığınla eleştiri alan Rafael Benitez'in inatçı rotasyon sisteminin önemi artık iyice anlaşılmaya başlıyor ve yayılıyor. Hoş, Benitez de bu sene Reina, Carragher, Gerrard, Kuyt ve Torres gibi belli yıldızlarını daha az dinlendirerek bu inatçılığını biraz olsun yumuşattı. Yani rotasyona dair herkes kafasına göre bir şeyler denemeye devam ediyor, ancak bu sistemin kendini geliştirip oturması ve "çapraz koşu, alan daraltma, tandem, vs..." gibi tam bir futbol deyimine dönüşmesi biraz daha zaman alacak gibi.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...