Subscribe Twitter Twitter

15 Kasım 2008

7 Fark: Drogba & Emre



  1. Biri kafasına bozuk para atıldığı anda delirdi. Diğeri, meçhul bir gazeteci kafasını bozduğu (!) için delirdi. Gerçi ikincisi hiç akıllanmadı ki...

  2. Son 5 sezona bakıldığında Drogba her sezon ortalama 40 ve üstünde maça çıkarken, bu rakam Emre için sadece 25!

  3. İkisi de süper egoya sahip teknik direktörler tarafından yetiştirilip parlatıldılar. Yalnız Mourinho Drogba'yı Fransa'dan çıkarıp bir dünya yıldızı yaparken, Fatih Terim Emre'yi korumak adına şımarttıkça şımarttı.

  4. Emre kariyeri için çok kritik bir basamağı atlaması gereken dönemde Inter, futbolunun olgunluk çağına adım attığı dönemde de Newcastle (ve Fenerbahçe) gibi malum dönemlerde yokuş aşağı giden takımlara imza atarak stratejik hatalar yaptı. Drogba ise gelişme potansiyelini ivmeli yükseliş gösteren Chelsea'de değerlendirerek en verimli yıllarını yaşadı.
  5. İkisi de milli takımlarında kaptan ama Drogba takımda sözü dinlenen bir adamken, Emre'nin kaptanlığı sözde ağalıktan ileri gidemiyor.
  6. Drogba ırkçılığa savaş açmış haldeyken, Emre'nin ırkçılık suçu yüzünden cezanın kapısından dönmüşlüğü var!
  7. Drogba ilk profesyonel maçına 20 yaşında çıktı, Guingamp ile birinci lige çıktığında 24 yaşındaydı, en parlak sezonunu da 29 yaşında geçirdi. Emre ise sadece 16 yaşındayken profesyonel bir maça çıktı ve sürekli birinci liglerde mücadele etti. Ancak 28 yaşındaki futbolcu, kariyerinin zirvesinden yokuş aşağı inmeye başlamışken 'yine' sadece 22 yaşındaydı!

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...