Subscribe Twitter Twitter

27 Kasım 2008

7 Fark: Abramovich & Demirören



  1. Roman Abramovich, tüm servetini kaçak yollardan da olsa kendi kazanmıştır. Yıldırım Demirören ise baba parası yiyen şımarık evlat modundadır.

  2. Abramovich olaya tamamen işadamı gözüyle bakar. Kulübe yaptığı uçuk yatırımları birkaç yıl içerisinde kâra dönüştürebilecektir. Demirören ise fanatiktir; adamakıllı yatırım yapmak bir yana dursun, kulübün borcunu her yıl daha da kabartır.

  3. İkisi de futbol piyasasından gram anlamaz; ancak Abramovich kulübün stratejik açıdan beyni olarak Peter Kenyon gibi bir dehayla çalışırken, Demirören Celal Kolot gibi 3 hücreli insansılarla iş yaptığını sanmıştır.

  4. Abramovich, iyi veya kötü bir şekilde futbola yapılan sermaye yatırımları konusunda öncü olmuştur. Parayla pulla da olsa Ada'nın diğer devlerini gayet yakalamış durumdadır. Demirören ise 4,5 yıldır çakma Aziz Yıldırım taklidi yaparken kulübe ne sportif, ne de finansal açıdan arpa boyu yol aldıramamıştır.

  5. Abramovich petrol kralıdır. Demirören ie tüpçüdür.

  6. Abramovich karıya kıza gayet para yedirir. Demirören ise aile babasıdır (Hadi kıyak geçtim ama keşke bir de 105 yıllık kulübün babası olabilseydi...).

  7. İkisi de kariyerli teknik adamlarla çalışıp kendi hırslarından dolayı bir süre sonra şutlamışlardır (Abramovich Mouriho'yu, Demirören de Del Bosque ve Tigana'yı). Ancak Abramovich hocayla iyi veya kötü önce oturup konuşup ertesi gün kararını vermiştir. Demirören ise sayısız kez arkadan konuşmuş, 8-10 defa hocasının arkasında durduğunu belirtmiş, sonra saygısız biçimde görevden almış, ardından 7 milyon €'luk tazminattan kurtulmak için türlü yalakalık yapmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...