Subscribe Twitter Twitter

3 Şubat 2012

TamSaha Şubat



TamSaha dergisinin Şubat sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları, röportaj ve dosyalarla ele alan derginin 88. sayısı da dopdolu.

Kariyerinin 9 yılını ülkesi Brezilya'da, 13 yılını Almanya'da geçiren, parasızlığa ve her türlü olumsuzluğa rağmen gemiyi terk etmeye asla yanaşmayan, adına şarkılar bestelenen, doğum günü partisine 2 bin 500 futbolseverin katıldığı Eskişehirspor'un sambacısı, kariyer hikâyesini TamSaha'ya anlattı: "Taraftarın sevgili Dede'si..."

Trabzonspor'un deneyimli ve kariyerli yabancılarından Marek Cech, üç ayrı ligde şampiyonluk yaşadı. Şampiyonlar Ligi ve Premier Lig gibi en üst düzey organizasyonlarda büyük tecrübeler edindi. Ülkesinde fizik ve taktik, Portekiz'de teknik, İngiltere'de ise agresif oyun anlamında sıçramalar yaptığını anlatan tecrübeli oyuncu özellikle Porto'da Quaresma ve arkadaşlarıyla çalışmanın kariyerine sağladığı katkıya vurgu yapıyor: "Yetenekli oyuncular beni de geliştirdi..."

Altı yıldır Süper Lig klasmanında ancak bu sezon düzenli olarak maç almaya başladı. ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Mezunu, dolayısıyla ileri düzeyde İngilizce biliyor. Polat Alemdar'a benzerliği şaşırtıcı boyutta. Mustafa İlker Coşkun: Basketbol antrenörü, Amerikan futbolcusu...

Beşiktaş'ın yeni atom karıncası bitmeyen enerjisiyle saha içinde mekik dokuyor ve hem savunmasını hem de hücumcularını rahatlatıyor. Rapid Wien kadrosunda 16, Avusturya Millî Takımı kadrosunda ise 17 yaşında şans bulan, U20 Dünya Kupası'nda yarı final oynayan 23 yaşındaki oyuncu, erken başarılara rağmen ayaklarının yere basmasını aileden gelen birikime ve hocalarının ikazlarını dinlemesine bağlıyor. Veli Kavlak: "Başarımı aile düzenime borçluyum..."

Ayrıca, "Altyapı Raporu: Gençliğim eyvah!",  "Yabancı ithalatına sert fren", "Böylesi bir daha olmaz!","Futbol ekonomi: Asya'da yeni pazarlar", "Kurtar bizi hocam!", "Ah şu hegemonyalar olmasaydı","Lefter Küçükandonyadis: Seni kalbimize gömdük!", "Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Tarihi: Kırmızı-Beyaz Rönesans", "Böylesi bir daha olmaz!", "Monaco: Serbest düşüş", "Tottenham: Londra'da rüzgâr kuzeyden esiyor", "CentilmenLig para ediyor"dosyalarıyla TamSaha'nın Şubat sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla, farklı bir içerik yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...