Subscribe Twitter Twitter

20 Şubat 2012

Meraklı Kalabalık


Fotoğraf 1923 yılında çekilmiş. İlk bakışta çok anlaşılmasa da bu gişeler Wembley Stadı'na ait. Stadyum inşası yeni tamamlanmış ve az sonra West Ham ile Bolton, bu büyülü mabette oynanacak ilk FA Cup finalinde karşı karşıya gelecek. Maçı resmi olarak 126 bin kişinin izlediği kaydedilmiş ancak bu sadece resmi rakam elbette. Tahmini olarak o gün yaklaşık 250 bin seyircinin Wembley'de yer aldığı ve bir 60 binin de gişelerin dışında beklediği söyleniyor. Öyle ki tribünlere sığmayan kalabalık, şuradan da görüleceği üzere neredeyse aut çizgisinden içeri girecekmiş! Hatta kalabalığın düzenini sağlamak için içeride beyaz bir at üstünde polis görev yapmış ve bu final İngiltere'de "Beyaz At Finali" olarak tarihteki yerini almış.

Bir de 2012 Türkiye'sinde Süper Lig ortamına bakıyorum da, galiba ömrümün hiçbir döneminde futbola bu fotoğraftaki kadar sevdalı bir ortama şahit olamayacağım. Biz futbolumuzdaki kaosu dillendirmekten sıkıldık ama her seferinde yeni bir saçmalık manşetlere çıkmayı başardı bir şekilde! Bugün Futbol Federasyonu başkanlığı için en büyük aday, ülke futbolunu taraftarları decoder almaya davet ederek kurtarmayı planlıyor. Daha edecek söz var mıdır?

Fotoğraftaki gibi meraklı ve heyecanlı bir kalabalık yaratmak akıllara hiç gelmiyor. Varsa yoksa çorba kaynasın, rant kesilmesin, herkes ekmeğini yesin... Yalnız o ekmek kurtlanmış mı, o çorba bayat mı, o kazanın dibi pas ve kir içinde mi kalmış... Kimsenin derdi değil. Ben hepsinden önce şu fotoğraftaki kalabalığı bu ülkede de görmek istiyorum, çok değil. Yıldırım Demirören gibi birisi bu ülkenin üç büyük takımından birinde neredeyse 8 yıl muhalefet görmeden hüküm sürüyorsa, sonrasında bulduğu ilk fırsatta federasyon başkanlığına aday olup böylesine büyük destek görüyorsa bana müsaade... Bütün sezon bir umut bekledim ama Süper Lig'de beni heyecanla ekran karşısına kilitleyen bir maç olmadı. İnsanın kafasında bu kadar çok soru işareti varken olamıyor da...

Not: Fotoğraf http://thefootballarchivist.tumblr.com adresinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...